JAPANCI POD OGROMNIM PRITISKOM: / Nezadovoljstvo je sve veće, sportaši strahuju, a oni još uvijek ne odustaju od planova

Image
Foto: Pixell

Ljetne olimpijske igre su bez smisla ako druge zemlje ne budu mogle slati svoje sportaše na natjecanja

18.3.2020.
11:39
Pixell
VOYO logo

Japan se ne priprema za odgodu Olimpijskih igara, izjavio je u srijedu glasnogovornik japanske vlade, inzistirajući na tome da je Tokio odlučan ugostiti najveći sportski događaj na svijetu kako je planirano.

Glavni tajnik japanske vlade Yoshihide Suga je izjavio kako će vlada nastaviti s pripremama za održavanje Igara koje su predviđene za razdoblje od 24. srpnja do 9. kolovoza, surađujući blisko s Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO) i drugim organizacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne radimo nikakve prilagodbe za odgodu Igara", odgovorio je Suga u japanskom parlamentu na pitanje parlamentaraca rade li se planovi za odgodu OI.

S obzirom da su zbog pandemije koronavirusa otkazana ili odgađena gotova sva sportska natjecanja diljem svijeta, održavanje Igara u Tokiju je pod sve većim upitnikom, a nezadovoljstvo inzistiranjem Japana da se OI održe kako je planirano izrazili su i sportaši koji strahuju za svoje zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Philip FONG / AFP / Profimedia
Image
Foto: Philip FONG / AFP / Profimedia

A man takes pictures at the Japan Olympic Museum in Tokyo on February 26, 2020., Image: 501136445, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line:

Japanski premijer Shinzo Abe je u utorak izjavio da je skupina sedam najrazvijenijih zemalja svijeta suglasna u tome da podrži održavanje Igara, no nije odgovorio je li koji čelnik iz te skupine postavio pitanje o odgodi Igara.

I MOO je odlučan u tome da se Igre u Tokiju održe kako je planirano, naglasivši nakon sastanka s nacionalnim savezima i odborima da mjere u borbi protiv koronavirua daju rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak i ako Japan uspije u obuzdavanju epidemije koronavirusa ljetne olimpijske igre su bez smisla ako druge zemlje ne budu mogle slati svoje sportaše na natjecanja, kazao je pak u srijedu zamjenik japanskog premijera Taro Aso.

"Kao što je rekao premijer, poželjno je održati Igre u okolišu u kojem se svatko osjeća siguran i sretan. Ali to nije nešto o čemu Japan sam može donijeti odluku", kazao je Aso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo