JANICA O ULASKU U VLADU: / 'Želim vratiti sportu i Hrvatskoj ono što su mi dali'

Image

Jedna od najvećih hrvatskih sportašica u povijesti Janica Kostelić pojasnila je svoju odluku o preuzimanju funkcije pomoćnice ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustera.

25.4.2016.
23:46
VOYO logo

"Prihvatila sam ovaj posao jer nakon sportske karijere želim i na druge načine doprinijeti sportu u Hrvatskoj, pogotovo u aspektu sporta i mladih", napisala je Janica Kostelić u izjavi povodom prijedloga za imenovanje, javlja HRT.

Svjesna izazova

"Ovaj angažman nije sportski teren, na kojem se osjećam kao kod kuće te me zasigurno očekuju brojni izazovi. No, nadam se da ću zajedno s kolegama uspjeti prije svega približiti bavljenje sportom svima, a ponajviše mladim generacijama", dodala je Janica svjesna izazova koji je očekuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE

Janica, Ivica i Ante Kostelić

"Ako tako mogu reći, zdrav za društvo u cjelini, naravno u kombinaciji s ostalim znanjima koja kroz život usvajamo. Mnogi su me posljednjih godina pitali zašto se ne uključim u sport na još neki način i prenesem dalje svoje iskustvo. Nadam se da ću u svojim nastojanjima u novoj ulozi imati široku podršku i da ću dobiti priliku na neki način vratiti sportu i Hrvatskoj ono što su sport i Hrvatska dali i učinili za mene", kazala je.

Image
JANICA KOSTELIĆ ULAZI U VLADU: /

Legendarna hrvatska skijašica vodit će resor sporta!

Image
JANICA KOSTELIĆ ULAZI U VLADU: /

Legendarna hrvatska skijašica vodit će resor sporta!

Što kažu Ante i Ivica

O Janičinoj odluci za Večernji list očitovali su se i njen brat Ivica te otac AnteKostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dugo je razmišljala hoće li prihvatiti ponudu jer je to nešto posve novo za nju, ali ona je naučena na ozbiljan rad i vjeruje da može pokrenuti stvari", izjavio je Ivica dok je Janičinom ocu bilo teško prokomentirati novi posao njegove kćeri.

"Ne znam što bih vam rekao. Znam samo da ju smeta samo mahanje parolama. Ona je ospjednuta time da se sport za mlade što bolje organizira. Marljiva je i inteligenta. Očito su je izabrali jer je veliko sportsko ime. To je vjerojatno bila namjera ministrova prijedloga - izabrati nekoga protiv koga će rijetko tko dignuti glas", prokomentirao je Ante Koastelić za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo