NIŠTA OD OBRANE ZLATA / Izvrsni Srbi zaustavili barakude

Image

Rudićeva momčad je, nakon izvrsnih nekoliko utakmica, pokleknula pred sjajnom igrom reprezentacije Srbije, čime je izgubila mogućnost obrane zlata iz Melbournea.

30.7.2009.
16:50
VOYO logo

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale Svjetskog prvenstva u Rimu nakon što je u polufinalnom susretu izgubila od Srbije sa 11-12 (3-4, 3-3, 3-3, 2-2). To znači da "barakude" neće obraniti naslov prvaka osvojen prije dvije godine u Melbourneu.

Utakmica je bila izjednačena i neizvjesna do same završnice, a posljednju priliku za izjednačenje propustio je Sandro Sukno koji je šest sekundi prije kraja utakmice u situaciji s igračem više pucao visoko preko gola solidnog vratara Slobodana Sore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim početnog vodstva od 2-0, Hrvatska nije niti jednom vodila, a u prvoj četvrtini Srbi su nam "prodali" dvije kontre preko odličnog Udovičića i Duška Pijetlovića. Sukno nije uspio realizirati peterac, a Slavko Gak pogotkom s igračem više postigao je četvrti pogodak za Srbiju kojim su dobili prvu četvrtinu.

U svim ostalim segmentima igre momčadi su bile ravnopravne, a hrvatski igrači nisu uspjeli iskoristiti isključenja trojice ključnih srpskih reprezentativaca među kojima je bio i Vanja Udovičić jer je tada sve u svoje ruke preuzeo odlični mladi ljevak Filip Filipović koji je bio najefikasniji u momčadi Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod "barakuda" prvi put na prvenstvu nije dobro funkcionirala obrana, a niti najpouzdanija karika Josip Pavić nije imao svoj dan i sakupio je tek četiri obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo