Ivica zapanjio Pavleka: 'Ovo još nisam vidio!'

Na prvom novosezonskom susretu s novinarima, šef Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek pojavio se u odličnoj formi. Desetak kilograma lakši, Pavlek je s optimizmom najavio novu sezonu.

13.10.2011.
0:22
VOYO logo

"Mi pred Ivicu nismo postavili cilj da mora obraniti naslov ukupnog pobjednika Svjetskog kupa, no ja sam uvjeren da će on u iduće tri sezone još jednom biti osvajač Velikog kristalnog globusa. U ovoj sezoni ja bih bio sasvim zadovoljan i jednim malim Globusom", izjavio je Vedran Pavlek.

Za prvu utrku nove sezone, 23. listopada u Söldenu (veleslalom), Pavlek je kazao da pomalo remeti cjelovitost i ritam priprema za novu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prva utrka sezone nikad nam nije bila najvažnija. Najvažnije su one u siječnju i veljači. U Soldenu bismo bili zadovoljni kada bi Ivica bio između 10. i 15. mjesta. Naime, moglo bi se dogoditi da zbog propuštenih snježnih treninga u travnju i svibnju Ivica sporije krene u sezonu. No bolje je da je taj problem s koljenom riješio tada nego da ga je rješavao poslije, jer je već u srpnju dobro skijao".

Zajedno s ostatkom reprezentacije, Ivica je trenutačno u austrijskom Hintertuxu, gdje se čvrsto drži svog spartanskog režima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To još nisam vidio, da je netko tako usredotočen i posvećen sportu. Isprogramirao je da svaku večer u 21 sat bude u krevetu i, ako se dogodi da je to u 21.05, on je već nervozan. Takav mu spartanski pristup daje realne izglede za visok plasman i idućih sezona".

Kvote po disciplinama Hrvatima omogućuju da na svakoj utrci slaloma, veleslaloma i spusta imaju po dva predstavnika, u superveleslalomu tri, a u superkombinaciji pet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog toga ćemo za Natka Zrnčića Dima i Dalibora Šamšala organizirati interne kvalifikacije ili ćemo odlučivati prema njihovim prijašnjim nastupima. Natkov je problem što vozi sve discipline pa nema vremena skupljati bodove na FIS utrkama", kaže Pavlek.

Nakon lanjskog umirovljenja Nike Fleiss i nakon što je Ana Jelušić proljetos uzela stanku, u ženskoj konkurenciji utrke Svjetskog kupa vozit će samo Sofija Novoselić (21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo je forsirati, vozit će ona i FIS i utrke Eurokupa".

Novoselić je članica B-reprezentacije, baš kao što su to i Dalibor Šamšal (26), Tin Široki (24) te tri nadarena momka, Sebastian Brigović (19), Filip Zubčić (18) i Matej Vidović (18). U C-reprezentaciji su nadareni klinci i klinke kao što su Tamara Zubčić (16), Andrea Komšić (15), Saša Tršinski (15), Marko Abramović (15), Elias Kolega (15) i Varaždinac Istok Rodeš (15), prvi hrvatski muški pobjednik Trofeja Topolino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je Pavlek i o promjeni pravila za opremu, kojoj se i sam protivio.

"Poslao sam pismo FIS-u požalivši se što se oko novih pravila, radijusa skija, kombinezona i kaciga nisu savjetovali sa skijašima i trenerima. Oni su pak angažirali dva sveučilišta, ono iz Osla i Salzburga, koja su pratila ozljede i razvoj materijala te donijela odluke. Učinili su to da bi bili što brži, no time su i zadali udarac skijaškoj industriji koja sada odjednom mora promijeniti devet modela skija. Ivica se u to nije puno miješao, ali bio je solidaran s kolegama skijašima", zaključio je Pavlek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107300094006 arti-201109230377006 arti-201110090169006 arti-201109150917006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo