POVRATAK U PRVU LIGU /

Ivan Katalinić preuzeo Split

Image

Bivši trener Hajduka s novim prvoligašem potpisao je ugovor na dvije godine. Poćnik mu je Stipe Balaić.

2.6.2010.
16:49
VOYO logo

Bivši trener Hajduka i nekadašnji član stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Katalinić potpisao je dvogodišnji ugovor s novim prvoligašem Radničkim nogometnim klubom (RNK) Splitom, a pomoćnik će mu u stručnom stožeru momčadi biti bivši Hajdukov nogometaš Stipe Balaić, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u sjedištu RNK Split.

Katalinić, pod čijim se trenerskim vodstvom u minuloj sezoni momčad Dugopolja iz treće plasirala u drugu hrvatsku ligu, izjavio je kako je je za njega preuzimanje RNK Split izazov, te da je taj klub predvođen sportskim direktorom Mladenom Pralijom i braćom Jozom i Slavenom Žužulom, većinskim vlasnicima kluba, pokazao ambcioznost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjeren sam da će RNK Split biti u vrhu hrvatskog nogometa", kazao je Katalinić dodavši kako momčad neće u prvoj ligi "plesati" samo jednu sezonu.

Po Katalinićevim riječima momčad novog prvoligaša Splita trebat će pojačati sa pet do šest iskusnih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporstki direktor kluba Nenad Pralija je dometnuo kako će sigurno biti pojačanja.

"Nama je prioritet dovesti oko pet igrača iz prve hrvatske lige radi iskustva", kazao je Pralija pritom najavivši kako bi već u idućih nekoliko dana igrač Šibenika Velimir Vidić trebao i službeno postati igrač Splita, te da će se pregovarati i s Hajdukom o eventrualnom prelasku nekih nogometaša iz te momčadi u Split.

Na upit kako će Split financijski podnijeti natjecanje u prvoj ligi Pralija je kazao da prva liga nije znatno skuplja od druge što se tiče troškova putovanja, ali da Split neće moći plaćati igrače kao Dinamo, Hajdiuk ili Rijeka nego će se u momčadi moći afirmirati igrači.

Pralija je izrazio žaljenje što dosadašnji trener Splita Tonči Bašić nije prihvatio ponudu da bude u stručnom stožeru s Katalinićem i Balaićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ulaskom u prvu ligu smatramo da moramo pojačati stručni stožer momčadi i kao klub pogodilo nas je što Bašić nije prihvatio našu ponudu", kazao je Pralija.

Čelnici Splita su također rekli kako vjeruju da će klupski stadion Park mladeži dobiti potrebnu dozvolu za utakmice Prve HNL, te da će se nedostaci stadiona ukloniti na vrijeme. Također je rečeno da je Split pri licenciranju stadiona osim Parka mladeži prijavio i Poljud za odigravanje utakmica kao domaćin u prvoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo