osigurali drugo mjesto u skupini /

Iskupljenje u Beogradu: Barakude deklasirale Francuze

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Nakon neočekivano visokog poraza od Srbije u 1. kolu (6-13) odabranici trenera Ivice Tucka nisu smjeli dozvoliti novi kiks u susretu koji je direktno odlučivao o drugom mjestu u B skupini

12.1.2016.
20:07
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Vaterpolisti Hrvatske očekivano su u 2. kolu B skupine Europskog prvenstva pobijedili Francusku sa 20-5 (7-0, 1-1, 8-2, 4-2) i time praktički osigurali drugo mjesto u skupini prije susteta 3. kola u kojem u četvrtak igraju protiv Malte.

Nakon neočekivano visokog poraza od Srbije u 1. kolu (6-13) odabranici trenera Ivice Tucka nisu smjeli dozvoliti novi kiks u susretu koji je direktno odlučivao o drugom mjestu u B skupini. Bio je to treći susret hrvatskih i francuskih vaterpolista na europskim prvenstvima i treća pobjeda Hrvatske protiv reprezentacije u kojoj je samo  ljevoruki Ugo Crousillat, igrač svjetske klase jer je on  2013. godine igrajući za reprezentaciju Crne Gore na SP u Barceloni, dospio do finala i u sudaru s Mađarskom osvojio srebrnu medalju. Francuska bez naturaliziranih igrača iz Slovačke, Crne Gore i Srbije i ne može sastaviti "udarnu sedmorku", a nedostatak tehničko-taktičkog znanja nadoknađuju jakim presingom i iskakanjem  preko glave što suci iz Portugala i Njemačke često nisu sankcionirali isključenjem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je odlično otvorila susret i u prvih sedam napada postigla isto toliko zgoditaka i da je Sandro Sukno uspio realizirati i drugi pererac bila bi to idealno odigrana četvrtina u koj smo sjajno igrali u obrani pa je nesavladivog Josipa Pavića na golu zamjenio Marko Bijač.

U drugoj četvrtini odabranici Ivice Tucka zaigrali su gotovo kao prije dva dana u susretu protiv Srbije, ali nasreću nasuprot sebe nisu imali doraslog protivnika, pa je taj dio igre završio 1-1, a čak četiri puta Hrvatska nije iskoristila igrača više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treću četvrtinu ponovno je došlo do izražaja veće znanje i vaterpolska vještina hrvatskih reprezentativaca koji su koristili svaku prigodu za postizanje golova, pa su se u listu strijelaca do kraja utakmice upisali svi osim centra Luke Lončara i beka Marka Macana.

U posljednjoj utakmici B skupine Hrvatska igra u četvrtak protiv Malte, a veći problem od suparnika za naše reprezentativce bit će rani početak utakmice u 9,30 sati.

HRVATSKA - FRANCUSKA 20-5 (7-0, 1-1, 8-2, 4-2)

BEOGRAD, Kombank arena, gledatelja 300

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA: Pavić Burić 2, Petković 3, Lončar, Joković 4 (1), Bukić 1, Vukičević 2, Bušlje 2, Sukno 3 (1), Pavlović 2, Šetka 1 (1), Macan, Bijač 

FRANCUSKA: Garsau, Saudadier, Kovačević, Khasz, Blary 1, Simon, Crousillat 1, Izidinsky, Marzouki 1, Laversanne, Tomašević, Camarasa 2, Moriame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PETERCI:  Hrvatska 4 (3), Francuska -

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 12 (8), Francuska 13 (2)

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike