IPAK NIJE IŠLO: / Hrvatska izgubila od Srbije, dugo ćemo žaliti zbog ovog poraza

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Nije išlo. Hrvatska reprezentacija izgubila je u finalu Svjetske lige u Bergamu. Bolji od Barakuda bili su vaterpolisti Srbije s 9:6.

28.6.2015.
19:15
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

SRBIJA - HRVATSKA 9:6 (1:1, 1:3, 3:1, 4:1)

Dugo ćemo još pamtiti ovu utakmicu. Jer, propuštena je velika prilika za osvajanje Svjetske lige, a ono još bitnije propušten je izravan plasman na OI. Hrvatska je u ovom srazu pokazala dva potpuno suprotna lica. U prvom poluvremenu i početkom treće četvrtine naši vaterpolisti su izgledali sjajno. Sve ostalo bilo je za zaborav. A kako je sve izgledalo u Bergamu?

Maro Joković zabio je za vodstvo Hrvatske 1:0, a nakon što su Srbi izjednačili pogotkom najkorisnijeg igrača Svjetske lige Dušana Mandića, počelo se otvarati za Hrvatsku. Barakude su proigrale. Hrvatska je u drugoj četvrtini, točnije u prvoj minuti druge četvrtine, preko Jokovića povela s 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo minutu poslije, Sandro Sukno je zabio za 3:1 naših vaterpolista. Sve je tada išlo na ruku našima. Srbi nikako nisu mogli zabiti, najbolji golman Svjetske lige Josip Pavić se razbranio a dosta onih ničijih lopti nakon obrane golmana išlo je u ruke Barakuda. Srbija je ubrzo smanjila na 3:2 da bi Ante Vukičević obrzo podignuo vodstvo na 4:2.

Sredinom treće četvrtine sve je naprasno stalo

Nakon što je Srbija u 2. minuti treće četvrtine zabila za 4:3, Luka Bukić je realizirao napad s igračem više za 5:3. I onda je odjednom sve stalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom treće četvrtine naprasno se ugasio hrvatski napad. Realizacija brojčane prednosti je bila toliko loša da izabranici Ivice Tucka nisu uspjevali svladati Gojka Pijetlovića ni kad su u bazenu imali dva igrača više. S druge strane, srpski su reprezentativci sve češće i sve lakše pronalazili put do Pavićeve mreže i serijom 5-0 uspjeli zaostatak od dva gola pretvoriti u prednost od tri pogotka (8-5) na polovici posljednje četvrtine. Hrvatska je tada u bazenu izgledala potpuno izgubljeno i šokirano.

I od tog šoka nije se uspjela oporaviti. Srbija je lakoćom do kraja utakmice zadržala prednost i s konačnih 9-6 obranila naslov pobjednika Svjetske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedna prilika za OI

Strijelce pobjedničke reprezentacije predvodio je Duško Pijetlović s tri pogotka, a po dva su postigli Andrija Prlainović i Dušan Mandić. Za Hrvatsku su po dva pogotka postigli Maro Joković i Sandro Sukno, a po jedan Ante Vukičević i Luka Bukić. Hrvatskim vaterpolistima je za drugo mjesto pripala novčana nagrada od 70.000 dolara.

Izabranici Ivice Tucka propustili su priliku već u Bergamu osigurati vizu za Rio. Sljedeću priliku imat će na Svjetskom prvenstvu kojem je od 27. srpnja do 8. kolovoza domaćin ruski Kazanj. Reprezentacije koje će se boriti za naslov svjetskog prvaka ujedno će izboriti i nastup na olimpijskom turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo