Incident na utrci godine: Bolt i društvo pod paljbom!

Olimpijsku utrku na 100 metara obilježio je nesvakidašnji incident.

6.8.2012.
10:03
VOYO logo

Pivska flaša, po fotografijama se čini da je staklena i ispražnjena, doletjela je iz prvih redova tribina iza leđa Yohana Blakea neposredno prije pucnja koji je označio start finalne utrke atletičara na stotinu metara u Londonu.

Prema dosad dostupnim informacijama, bacio ju je pripiti gledatelj. Nije poznato koga je gađao, međutim nizozemska džudašica Edith Bosch, osvajačica brončane medalje u kategoriji do 70 kilograma, objavila je da je pijanca fizički savladala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovjek je meni pred očima bacio flašu na atletsku stazu. Opalila sam ga", napisala je Bosch, koja se u blizini incidenta našla u društvu nizozemskih sportaša koji su navijali za sunarodnjaka Churandyja Martinu. Nepoznatog gledatelja nakon svega privela je i policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je čuo što se dogodilo, Usain Bolt je prokomentirao:

"Ne mogu shvatiti kakvom čovjeku može tako nešto pasti na pamet. No, moram priznati da nisam bio svjestan letećeg objekta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brončani Amerikanac Justin Gatlin bio ga je, kaže, sasvim svjestan.

"Čuo sam da je nešto palo na tartan. Nisam, naravno, znao što, ali čuo jesam. Uoči starta na stotinu metara vlada tolika tišina da možete čuti kapljicu znoja kako pada na tlo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Usain Bolt je, kao i u Pekingu prije četiri godine, opet trebao 41 korak od starta do kraja olimpijskog finala na stotinu metara. Obranio je zlato s drugim najboljim rezultatom svih vremena i olimpijskim rekordom (9.63).

"Znao sam da mogu uspjeti u svom cilju. Kad je najteže, kad je pritisak najveći, ja sam pravi", rekao je najbrži čovjek današnjice dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj start u utrku definitivno nije bio najbolja reakcija na svijetu. Zaspao sam u startnim blokovima".

Posebno se Bolt na kraju svega zahvalio jednom čovjeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dio ove zlatne medalje ide u Njemačku, dr. Hans-Wilhelmu Müller-Wohlfahrtu. Taj je čovjek definitivno najbolji liječnik na svijetu", rekao je Jamajčanin o specijalistu sportske medicine koji skrbi o nogometašima minhenskog Bayerna i njemačke reprezentacije, i koji redovito radi na otklanjanju Boltovih problema s leđima.

Boltov najveći rival i aktualni svjetski prvak, 22-godišnji sunarodnjak Yohan Blake, uzeo je srebro s najboljim rezultatom karijere (9.75).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, želio sam pobjedu. Nisam je izborio. Nema veze, u kriketu sam od njega uvijek bolji".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo