Premijera u Frankfurtu / 'Igračka' s kojom Loeb kreće po naslov u WTCC-u

Image

Mjesec dana nakon što je potvrdio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu turističkih automobila (WTCC) od sezone 2014., Citroën je otkrio model koji će Sébastien Loeb voziti na stazi.

26.7.2013.
7:22
VOYO logo

Citroën C-Elysée WTCC biti će prvo vozilo konstruirano prema novim propisima koje FIA priprema za tu automobilsku disciplinu sljedeće godine. Odabir ovog vozila kao polazišnog modela za konstrukciju automobila za WTCC na vrlo konkretan način pokazuje želju da koriste natjecanja kao aktivnu podršku svom komercijalnom razvoju.

S utrkama u Latinskoj Americi, u Maroku, Kini ili u Rusiji, kalendar prvenstva WTCC zaista je svjetski i kao takav bit će pravi adut za sudjelovanje s modelom C-Elysée, koji predstavlja ključni vektor rasta prodaje pred pasioniranom publikom koja prati automobilski sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spušten gotovo na razinu asfalta na kotačima od 18 '', C-Elysée WTCC jednom je riječju impresivan. S ugrađenom aerodinamičkom letvicom, odbojnik ističe rešetku maske s naglašenim dvostrukim ševronima. Prošireni blatobrani sprijeda i straga doprinose izrazito sportskom karakteru karoserije. Impozantan stražnji spojler doprinosi prianjanju auta za podlogu.

Pod poklopcem motora, Citroën C-Elysée WTCC ima isti blok 1.6 turbo s direktnim ubrizgavanjem kao i DS3 WRC. S nešto snažnijim prednabijanjem, snaga sada doseže 380 KS uz okretni moment od 400 Nm. Prijenos snage osiguran je pogonom na prednje kotače putem sekvencijalnog mjenjača sa šest stupnjeva prijenosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvih testnih vožnji prije nekoliko dana, Citroën C-Elysée WTCC započinje program razvojnih testiranja. Automobil će prvi put biti predstavljen široj javnosti u okviru međunarodnog salona automobila u Frankfurtu od 12. do 22. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo