Prolazna grupa / Hrvatski vaterpolisti saznali skupinu na Europskom prvenstvu koje se igra u Splitu

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Sve će se utakmice 35. Europskog vaterpolskog prvenstva igrati u Spaladium Areni, a natjecanja su na rasporedu od 27. kolovoza do 10. rujna

23.4.2022.
22:21
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Ždrijebom skupina 35. Europskog vaterpolskog prvenstva održanom u subotu na splitskom Peristilu, odlučeno je da će hrvatski vaterpolisti u grupnoj fazi ovogodišnjeg EP-a u Splitu igrati u skupini B s Grčkom, Francuskom i Maltom.

Hrvatske vaterpolistice će pred domaćim navijačima put prema četvrtfinalu, što donosi osvajanje jednog od prva četiri mjesta tražiti u skupini A u konkurenciji reprezentacija Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Grčke i Rumunjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuglice izvlačili Blanka Vlašić i Deni Lušić

U izvlačenju skupina za vaterpoliste sudjelovali su proslavljena hrvatska olimpijska Blanka Vlašić i legendarni splitski vaterpolist Deni Lušić, dok su u određivanju skupina turnira vaterpolistica pomagali osvajač najvećih odličja s hrvatskom rukometnom reprezentacijom Petar Metličić te nekadašnji vratar hrvatske vaterpolske reprezenatcije Josip Pavić, koji je kao pomoćnik ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac na ovom događaju bio i u ulozi posebnog izaslanika predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Sve će se utakmice 35. Europskog vaterpolskog prvenstva igrati u Spaladium Areni, a natjecanja su na rasporedu od 27. kolovoza do 10. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo