MALA ŠKOLA RUKOMETA / Hrvatski uragan ekspresno pomeo Ruse!

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Uraganskim otvaranjem utakmice hrvatski rukometaši lako su se obračunali s Rusijom te na kraju stigli do uvjerljive pobjede 33:25. U posljednjem nastupu drugog kruga te borbi za polufinale 'Kauboji' u srijedu igraju protiv Poljske.

21.1.2014.
17:08
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je uraganski počela utakmicu 2. kola skupine II drugog kruga Europskog prvenstva za rukometaše u Aarhusu protiv Rusije. Već nakon pet minuta, golovima Horvata (2), Štrleka i Duvnjaka, izabranici Slavka Goluže vodili su 4:0. U desetoj minuti 'Kauboji' su imali prednost 6:2, a oba gola Rusi su zabili iz sedmeraca.

Hrvatska je držala visoki ritam do 20. minute prvoga dijela došavši do najveće prednost na utakmici (12:4), a među strijelce se upisao i debitant Ivan Slišković poentiravši dvaput iz dva pokušaja. Mirko Alilović je dotad zaustavio četiri suparnička udarca, ali nije bilo ni potrebe za više jer su njegovi suigrači radili odličan posao u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici Rusi su došli do daha i s tri pogotka zaredom približili se na 'minus pet' (14:9), a s istom prednošću Hrvatska je otišla i na odmor (16:11). Jednako kao što su otvorili utakmicu, tako su hrvatski rukometaš i nastavili u drugom poluvremenu, a prednost je samo rasla, ponajviše raspoloženom Igoru Voriju.

U 40. minuti Hrvatska je došla do najveće prednosti dotad na utakmici (22:13), a nešto kasnije bilo je i 24:15 za hrvatske rukometaše. U samoj završnici je došlo do malog opuštanja u hrvatskim redovima, pa su se Rusi u jednom trenutku približili na 28:23, no Hrvatska je rutinski privela utakmicu kraju rezultatom 33:25.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu Hrvatska igra posljednju utakmicu skupine II drugog kruga Europskog prvenstva protiv Poljske, a zadnje kolo će ujedno donijeti i rasplet, odnosno odlučit će polufinaliste iz naše skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo