donijeli pet medalja / Hrvatski paraolimpijci doputovali iz Rija, čestitali im Bandić i Janica: 'Tek smo sad svjesni svojih uspjeha'

Naši predstavnici u Brazilu su osvojili pet medalja, po dvije zlatne i srebrne i jednu brončanu

21.9.2016.
17:01
VOYO logo

Hrvatski paraolimpijci u srijedu poslijepodne vratili su se s Paraolimpijskih igara u Riju. 

Naši predstavnici u Brazilu su osvojili pet medalja, po dvije zlatne i srebrne i jednu brončanu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da vam je pun kufer svega i da želite ići svojim obiteljima. Vidjet ćemo što još Grad Zagreb možete učiniti i ako netko zataji, znajte da grad stoji uz vas", izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

Pred mikrofon je izišla i pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Janica Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala vam što uzdižete Hrvatsku i plačete uz našu himnu. Nadam se da ćete i dalje uživati u sportovima kojima se bavite", rekla je legendarna skijašica. 

Svečani doček paraolimpijcima na rasporedu je od 18.20 pokraj fontana ispred Sveučilišne knjižnice u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svima su se zahvali i naši osvajači medalja. 

"Emocije su me preplavile kad sam vidjela ovako lijep i velik doček. Čestitam svim svojim kolegama, živjeli smo kao jedna velika obitelj, čestitam i svima koji su ostvarili medalje. Tek sad sam postala svjesna da smo osvojili srebro, jako sam sretna i bila mi je velika čast braniti boje svoje zemlje", rekla je stolnotenisačica Helena Dretar Karić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Medalje su tu, a sada idemo raditi do sljedećih Paraolimpijskih igara", rekao je Velimir Šandor koji je u Riju stigao do srebra u bacanju diska. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo