NAKON DUGIH 16 GODINA / Hrvatski košarkaši izborili SP!

Image

Izabranici Jasmina Repeše pobijedili su Rusiju 76:69 u susretu za poredak od 5. do 8. mjesta. U nedjelju igraju s Francuskom za 5. mjesto.

19.9.2009.
14:19
VOYO logo

U susretu za poredak od petog do osmog mjesta na Europskom prvenstvu u Poljskoj hrvatski košarkaši su pobijedili Rusiju 76:69 (33:41) i plasirali se na Svjetsko prvenstvo u Turskoj 2010.

U susretu za peto mjesto hrvatski košarkaši u nedjelju igraju protiv Francuske koja je svladala Tursku s 80:68.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski košarkaši su konačno odigrali jednu dobru utakmicu na EP u Poljskoj, svladavši u izravnom dvoboju za odlazak na SP 2010 europske prvake Ruse s 76:69, pa će se izabranici Jsmina Repeša sutra boriti za peto mjesto s Francuzima.

Hrvatska je bolje započela dvoboj, vodila sve do sredine druge četvrtine, kada po tko zna koji put na ovom prvenstvu naši košarkaši zapadaju u veliku krizu i Rusi na odmor odlaze s osam koševa prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, u drugom su dijelu Hrvati Rusima napravili ono što su u petak Slovenci napravili njima, odličnom obranom i pametnim izborom šuta nadoknadili su prednost i dvije minute prije kraja poveli s 70:67. Ključnu tricu 65 sekundi prije kraja postigao je naš najbolji igrač Roko Leni Ukić za 73:67. Bikov iz slobodnih bacanja smanjuje na 73:69, da bi Kus pogodio jedno bacanje, a nakon što je promašio drugo, Rozić skače i uzima loptu za pobjedu.

Ukić je dvoboj završio s 18 poena, 8 asista i tri skoka, a odlični su bili i Rozić (12, 3 skoka), Kasun (12, 4 skoka) i Kus (8, 5 skokova). Kod Rusa najbolji Monja s 18 koševa, dok je zaustavljen Mozgov (9), junak pobjede Rusa u prvom srazu protiv Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo