VATERPOLISTI PRVACI / Hrvatski juniori na tronu svijeta

Image

Iako su u trećoj četvrtini gubili čak 5-1, naši mladi vaterpolisti svladali su nakon produžetaka vršnjake iz Grčke 9-8.

31.8.2009.
5:43
VOYO logo

U finalu Svjetskog juniorskog prvenstva u vaterpolu hrvatska reprezentacija je u Šibeniku nakon produžetaka pobijedila Grčku 9:8 (1:3, 0:1, 5:2, 1:1, 1:1, 1:0). Hrvatski juniori su došli do pobjede premda su Grci vodili čak 5:1. Međutim, odabranici Ivice Tucaka do konca treće četvrtine uspjeli su izjednačiti na 6:6.

U posljednjoj četvrtini svaka momčad je postigla po jedan gol, pa je susret razriješen nakon produžetaka. U dramatičnoj završnici presudio je pogodak Marka Ivankovića dvije sekunde prije kraja drugog produžetka. Bio je to njegov jedini pogodak u čak 11 pokušaja tijekom utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio je Kristijan Milaković sa četiri postignuta pogotka, Jerko Marinić Kragić je dodao dva, dok su osim Ivankovića po jedan gol zabili i Andrija Vlahović, te Franko Geratović. Ivan Jukić je na vratima sakupio devet, a njegov kolega Juraj Petar Selem šest obrana. Grčku momčad predvodili su Konstantinos Genidounias sa tri, te Marios Kapotsis sa dva pogotka.

U susretu za treće mjesto Srbija je pobijedila Crnu Goru 7:6 (2:0, 1:2, 2:2, 2:2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki uspjeh mladih hrvatskih vaterpolista upotpunio je Marko Ivanković koji je proglašen za najboljeg igrača prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo