UVJERLJIVA POBJEDA / Hrvatska u polufinalu

Hrvatska je pobjedom protiv Slovačke 31:25 osigurala nastup u polufinalu SP-a.

25.1.2009.
21:10
VOYO logo

U puno lakšoj utakmici nego onoj protiv Mađarske, Hrvatska je svladala Slovačku 31:25, te se time plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj.

Tijekom čitave utakmice naši su rukometaši kontrolirali rezultat. Vrlo su dobro koristili prilike u napadu i razigravali Hrvatina na krilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duvnjak je u jednom napadu dobio nezgodan udarac u glavu zbog čega je morao primiti injekciju protiv bolova.

"Dobio sam dosta jak udarac u glavu, ni ne znam od koga. Zavrtjelo mi se u glavi i tek nakon injekcije protiv bolova nastavio sam igrati. Nema veze, najvažnije je da smo dobili i da smo izborili polufinale. Sad će mo se pošteno odmoriti i zaliječiti rane za polufinale", kazao je Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Topovski gol Blaženka Lackovića odveo je Hrvatsku na odmor s +5, 18:13.

U drugom dijelu Hrvatska je malo usporila tempo. Napad je postao statičan, bez proigravanja na krilo, no Slovaci se ni u jednom trenutku nisu uspjeli ozbiljnije približiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda nikad nije bila upitna, a ključna dva boda su tu.

"Najvažnije je da smo u polufinalu, ostvarili smo sve zadane ciljeve. Utakmica sa Slovacima je bila teška i zbog činjenice da smo jučer igrali sa Mađarima. Zbilja smo umorni, nadam se da će nam izbornik večeras dopustiti barem jedno pivo. Pa, nanizali smo sedam pobjeda", izjavio je Vori, koji je postigao dva pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je naše osmo polufinale u devet nastupa na velikim natjecanjima od 2003. kada se ova generacija prvi puta okupila i to je dokaz naše kvalitete", kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar, čestitavši svim igračima na plasmanu u polufinale Svjetskog prvenstva.

Hrvatin je bio najbolji strijelac Hrvatske s šest pogodaka, a pridružili su mu se T. Valčić i Duvnjak s pet pogodaka, dok je Frantisek Sulc zabio sedam za Slovačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Polufinale smo željeli i sada ga imamo. Nanizali smo sedam pobjeda, iako su Slovaci večeras bili težak protivnik. Postigao sam šest zgoditaka, no i promašivao sam, moglo je i bolje", kazao je Riječanin Hrvatin.

Červar je na kraju dodao kako sada kreću po petu medalju na velikim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitam i logistici i Savezu jer je to zajednički uspjeh svih, a zasluge idu i navijačima koji su nas sjajno podržavali. Međutim, ispunjen je tek naš prvi cilj, a sada idem dalje i želim petu medalju u posljednjih šest godina", zaključio je Červar.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo