EP U KOŠARCI /

Hrvatska ostala bez polufinala

Image

Naši košarkaši poraženi su 67:65 od Slovenije. U subotu će igrati s Rusijom za poredak od 5. do 8. mjesta.

18.9.2009.
21:03
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale Europskog prvenstva u Poljskoj. U četvrtfinalnom ogledu Hrvatska je izgubila u Katowicama od Slovenije 65:67.

Slovenija je ostvarila svoj najveći uspjeh plasiravši se u prvo polufinale nekog velikog natjecanja, dok je Hrvatska nastavila s razočaravajućim nastupima na europskim i svjetskim smotrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je izgubila od Slovenije premda je u pojedinim trenucima imala i 15 koševa viška, no u drugom poluvremenu hrvatski košarkaši su postigla svega 18 koševa i sada će razigravati za poredak od 5. do 8. mjesta.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu. Odabranici Jasmina Repeše išli su u susret maksimalno koncentrirano, čvrsto u obrani i vrlo efikasno u napadu. Koncem prve četvrtine imali smo osam koševa viška (19:11). I u nastavku utakmice Slovenci nisu imali lijek za hrvatsku igru. Prednost je narasla na 15 koševa viška (45:32) i činilo se kako bi Hrvatska napokon mogla pružiti jednu kvalitetnu predstavu. Nažalost, u samoj završnici poluvremena Popović je zbog prigovora dobio tehničku pogrešku, a Slovenci serijom 7:0 smanjuju minus na 39:47. Ipak na odmor smo otišli s osam koševa viška ohrabreni činjenicom da smo Sloveniji u prvom poluvremenu zabili čak 47 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim veliki pad u hrvatskoj igri nastavio se i u trećoj dionici u kojoj je Hrvatska zabila tek tri koša. Slovenija je ako se računa i završnica druge četvrtine načinila seriju 21:3 i preokrenula rezultat u svoju korist (53:50). U tim trenucima Hrvatska igra je posve nestala, težilo se individualnim potezima i kompliciranim rješenjima i samo nas je igra u obrani držala u životu. No, to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Hrvatska će u subotu igrati protiv Rusije za poredak od 5. do 8. mjesta što je također vrlo važno jer prvih šest momčadi iz Poljske automatski osigurava mjesto na SP-u u Turskoj iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo