PALA I MAĐARSKA / Hrvatska na pragu polufinala

Sjeverni susjed pobijeđen je 27-22, u nedjelju je utakmica sa Slovačkom u kojoj naša reprezentacija može potvrditi prolaz među četiri najbolje reprezentacije svijeta.

24.1.2009.
21:17
VOYO logo

Onako kako su završili u Splitu, tako su hrvatski rukometaši nastavili u Zagrebu. U prvoj utakmici drugog kruga Hrvatska je 27-22 svladala Mađarsku i praktično je izborila polufinale. Istina, u igri je tek teorija da se takvo što ne dogodi, no porazom Šveda od Francuza teško je u to povjerovati.

Prvo poluvrijeme bilo je slično utakmici sa Švedskom. Igrao se pogodak na pogodak, Hrvatska je tek u jednom trenutku imala vodstvo od dva pogotka. Umor i dekoncentracija u obrani olakšali su Mađarima posao u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nam je šesta utakmica u nizu. Mi stariji igrači pomalo smo umorni i to je glavni razlog zašto smo Mađarima dozvolili da dođu do lakših pogodaka", rekao je Ivano Balić.

No, u drugom poluvremenu sve se promijenilo. Naši rukometaši zaigrali su čvrstu obranu, odmah na početku se odvojili na dva do tri pogotka razlike da bi u 49. minuti došli na pet pogodaka prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom dijelu igre najviše se istakao Tonći Valčić sa pet pogodaka koji je proglašen igračem utakmice. Iako vratari Alilović i Losert nisu obranili mnogo lopti kao u prijašnjim utakmicama, obranili su one ključne kad se lomio rezultat.

Kapetan Petar Metličić, iako umoran nakon utakmice, odisao je zadovoljstvom: " Nismo nervozni, ne gubimo strpljenje, znamo da pobjeda ne može doći u deset minuta. Strašno sam ponosan na ove momke! Svi se borimo i zato se fešta nastavlja. Sve smo bliži polufinalu, ali sad se trebamo odmoriti i razmišljati samo o Slovačkoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najučinkovitiji u našoj reprezentaciji bio je Čupić 6 (6), Valčić 5 (6), Duvnjak 4, Metličić 3. U redovima Mađarske najviše pogodaka postigao je Nagy. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo