HRVATICE DOBILE OPASNU KONKURENCIJU: / Dvije najbolje skakačice u vis dolaze na Hanžekovićev memorijal

Image
Foto: Profimedia

Skok u vis će ove godine biti jedna od najkvalitetnijih disciplina

6.9.2020.
13:00
Profimedia
VOYO logo

Dvije najbolje skakačice u vis na svijetu Ukrajinke JulijaLevčenko i JaroslavaMahučih dolaze na 70. Hanžekovićev memorijal, koji se održava 15. rujna na stadionu Mladost u Zagrebu, objavili su u nedjelju organizatori.

Ukrajinke Levčenko i Mahučih su jedine ove sezone preskočile dva metra i s preskočenih 200 cm dijele prvo mjesto na ljestvici visašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetska doprvakinja

Levčenko je svjetska doprvakinja iz Londona 2017., a godinu dana ranije skakala je i na Hanžekovićevom memorijalu. Mahučih je svjetsko srebro osvojila na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Dohi, gdje je s preskočenih 204 cm postavila i svjetski rekord za atletičarke mlađe od 20 godina.

Činjenicu da će skok u vis ove godine biti jedna od najkvalitetnijih disciplina na Hanžeku potvrđuje i to da će na stadionu Mladosti 15. rujna skakati i Nicola McDermott, četvrta na svjetskoj ljestvici visašica (198 cm), te Erika Kinsey koja je na toj listi trenutačno peta (195 cm).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U možda i najjačem ovogodišnjem natjecanju skakačica u vis nastupit će i tri najbolje hrvatske visašice - AnaŠimić (178 cm), TihanaJeletić (178 cm) i SaraAščić (176 cm).

Privremena startna lista skakačica u vis

Julija Levčenko UKR Jaroslava Mahučih UKR Erika Kinsey ŠVE Nicola McDermott AUS Ana Šimić HRV Sara Aščić HRV Tihana Jeletić HRV

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo