ZA ANALE

ZA NE POVJEROVATI: Odigrana najduža utakmica u povijesti, zabrinute obitelji zvale policiju!

Peta utakmica četvrtfinala doigravanja norveškog hokejaškog prvenstva između domaćeg Storhamara i Sparte iz Sarpsborga u Hamaru postala je najduža utakmica u povijesti ovoga sporta, trajala je čak 217 minuta i 14 sekundi, a Storhamar je pobjednički pogodak za 2-1 postigao u osmom produžetku.

Nakon što je poslije 60 minuta igre rezultat bio 1-1, utakmica je otišla u produžetak koji je prema pravilima trajao do prvog pogotka, a on je stigao nakon čak 157:14 minuta čiste igre. Susret je započeo u nedjelju u 18 sati po lokalnom vremenu, a završio je iza 2.30 sati u ponedjeljak.

Srušen rekord iz Kanade

Ova je utakmica uvjerljivo nadmašila dosadašnji rekord koji su još 1936. godine postavile NHL momčadi Detroit Red Wings i Montreal Maroons koji su igrali 176:30 minuta. Dugo trajanje utakmice zabrinulo je i obitelji navijača koji su zvali policiju zbog toga što se njihovi ukućani nisu vratili kući u predviđeno vrijeme.

“Zbog dugog trajanja utakmice Storhamara i Sparte, nekoliko ljudi se javilo policiji zabrinuto za članove svojih obitelji. Ovim ih putem obavještavamo da utakmica još traje”, objavila je lokalna policija putem svog Twitter profila oko dva sata u noći.

Početkom utakmice u dvorani je bilo oko 5,500 navijača. Nije poznato koliko ih je ostalo do kraja. Storhamar je poveo s 3-2 u seriji koja se igra na četiri pobjede, pa će se ova dva sastava ponovno susreti već u utorak u Sarpsborgu.

Povratak na Net.hr