‘Neviđena predstava! Može li bolje od toga?’

Vijest o hokejaškim utakmicama u pulskoj Areni odjeknula je jako daleko, oduševljeni su u Americi, Rusiji, ali i na stranici Međunarodne hokejaške federacije (IIHF).

Spektakl Medveščaka u Areni nije prošao nezapaženo diljem svijeta. Osim što je CNN zatražio ”live” materijale iz Pule, ugledni CBS na svojim stranicama donosi fotografije s događaja i piše sljedeće:

”Samo zato što je NHL ušao u lockout, to ne znači da se nije igrao lijep, pozornosti vrijedan hokej. Takav se hokej igrao u Puli u Hrvatskoj usred rimskog amfiteatra. Može li bolje od toga?”, piše CBS, dok su ostali američki mediji preskočili hokejaški spektakl u Areni. Njima je štrajk u NHL-u prva i jedina vijest.

Službena stranica Svjetskog hokejskog saveza donosi naslov ”Veni, vidi, vici”.

”Bio je to povijesni događaj! Nikada hokejska utakmica nije odigrana na ovakvom mjestu. Dvije tisuće godina nakon pravih gladijatora u Arenu su ušli gladijatori s kacigama, klizaljkama i palicama. Nisu se borili kao divlje zvijeri, no iskazali su osobine zvijeri koje nose na prsima”, piše IIHF.

Strani mediji popratili su i najavu ulaska Medveščaka u KHL, a i stranica ruske lige donosi vijesti iz Pule.

”Hrvatska je vidjela neviđenu predstavu! Slični događaji koji populariziraju hokej u svijetu već su viđeni, no Medveščak je organizirao trodnevni festival na ledu u rimskom amfiteatru i time možda nadmašio sve”, tvrde Rusi.

Povratak na Net.hr