Divljaštvo na ledu! Namjerno su nokautirali zvijezdu Medveščaka?

Medveščak je u utorak u Salzburgu izgubio drugu utakmicu četvrtfinala Ebela s 4:3. No, više od poraza Zagrepčane boli jedan drugi detalj.

Zbog brutalnog nasrtaja igrača Red Bulla na vratara Medveščaka Roberta Kristana, Medvjedi su u toj utakmici ostali bez prve zvijezde. Daniel Welser, potpuno nebitan igrač domaćina, ga je u prolazu zakačio u glavu, Slovenac je pao i više nije mogao nastaviti utakmicu…

“Ma užasno. Igra je bila daleko od gola, a on je kao u borbi za poziciju ispred gola opalio Kristana u glavu, tako da ne mislim da je baš bilo slučajno. No, moramo još bolje pogledati snimku”, komentirao je sportski direktor Medveščaka Dragutin Ljubić.

Sporan je i drugi gol Red Bulla, gdje su Austrijanci stajali u vratarevom prostoru i ometali Kristana.

“Znamo protiv čega se borimo. Nema smisla i previše pisati žalbe, jer ako ćemo realno, onda ćemo pisati žalbe do prekosutra”, reći će Ljubić.

Kristan je već obavio prvi pregled u bolnici u Salzburgu, a zatim i u specijalnoj bolnici Sv. Helena u Zaboku. Težih posljedica ne bi smjelo biti, Slovenac ima bolove u glavi, ali želi i igrati već u četvrtak, ali to će se tek odlučiti nakon novih pregleda na sam dan utakmice.

Sigurno je da su Zagrepčani ostali na sedam dana bez Geoffa Waugha zbog povrede ligamenta lijevog koljena.

Bit će zanimljivo isčekivati hoće li se oglasiti i liga oko eventualnih dodatnih kazni jer nakon pada Kristana, Medveščak je uzvratio Austrijancima, Kyle Greentree je ‘pokupio’ njihovog golmana koji je teatralno pao kao pogođen snajperom, ali i nastavio utakmicu.

Sasvim je moguće da tako Zagrepčani opet ispadnu naivci. Lani su zbog tučnjave protiv KAC-a ostali bez dva bitna igrača (Prpic, Banham), a sada bi mogli ostati bez Kristana i Greentreeja.

Povratak na Net.hr