UNATOČ ŽELJI ZA ODLASKOM / Hertha čeka Šimunića

Image

Berlinčani imaju fiksan iznos odštete koju traže za Šimunića i neće je spuštati. Sedam milijuna eura mnogo je za zainteresirane klubove.

26.6.2009.
12:52
VOYO logo

Po svemu sudeći, hrvatski nogometni reprezentativac Josip Šimunić (31) morat će se početkom idućeg mjeseca vratiti u Berlin, iako to najmanje želi. Priznao je to njegov menadžer Gordon Stipić u razgovoru za Bild:

"Činjenica je da Hertha ima fiksan iznos odštete koju traži za Šimunića i da je neće spuštati. To je pravo kluba. Pretpostavljam da to znači da će se Joe morati vratiti u Berlin, iako to nije ono što želi".

U medijima su se kao moguće nove destinacije hrvatskog stopera, lani najboljeg obrambenog igrača Bundeslige, spominjali Atletico, Sevilla, Portsmouth, Fulham, Hoffenheim, HSV, pa čak i Bayern... Ispada, međutim, da nitko od spomenutih klubova ne želi platiti toliki novac za 31-godišnjaka.

Bild doznaje da je Šimunić najdalje odmaknuo u pregovorima s HSV-ovim sportskim direktorom Dietmarom Beiersdorferom. Ovaj je, međutim, dobio otkaz nakon svađe s direktorom kluba Berndom Hoffmannom, a u HSV-u je zavladao kaos. Šimunićev transfer tako je zadnje o čemu u Hamburgu misle.

Šimunić će se u Herthu vratiti s gorkim okusom u ustima jer je saznao da trener Lucien Favre ne govori lijepo o njemu. Hrvat je trenerove komentare okarakterizirao "nekorektnim".

Švicarski je trener u četvrtak prvi put progovorio o navodnoj vlastitoj kritici Šimunića.

"Nisam rekao da ga treba prodati jer da više neće ponoviti sezonu kao što je bila prošla. To je laž. Pokušao sam Josipa nazvati i reći mu to čim je do nesporazuma došlo. Nisam uspio. Poslao sam mu potom i SMS-poruku. Nije mi odgovorio", ispričao je 51-godišnji Favre.

Novi sportski direktor kluba Michael Preetz skrenuo je sve na humor potom se ipak uozbiljivši:

"Možda je mobilna mreža bila preopterećena pa poruka nije došla do Joea. Šalu na stranu, očekujemo ga šestog srpnja ponovno na treningu. Tada će on i trener napokon imati priliku porazgovarati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo