EVERTON ODNIO SAN /

Guus Hiddink priznao poraz

Image

Nizozemski stručnjak okreće se utakmici Lige prvaka s Barcelonom, te načinu na koji će zaustaviti Messija.

23.4.2009.
15:28
VOYO logo

Chelseajev nizozemski trener Guus Hiddink priznaje da je njegov klub u srijedu izgubio izglede za sustizanjem Manchester Uniteda na prvom mjestu ljestvice Premiershipa. Manchester United je na Old Traffordu pobijedio Portsmouth s 2-0 u zaostaloj utakmici 27. kola, dok je Chelsea u dvoboju 33. kola na Stamford bridgeu odigrao tek 0-0 protiv Evertona. Manchester United sada ima 74 boda na vrhu ljestvice, pritom još i utakmicu manje od Liverpoola koji zaostaje za tri boda, te Chelseaja koji ima 6 bodova manje od ''crvenih vragova''.

"I prije utakmice smo rekli da do kraja prvenstva ne smijemo izgubiti niti jedan bod ako želimo ostati u utrci za naslov. Izgubili smo dva boda i za nas je utrka za naslov gotova, budući da je Manchester, kao što se i očekivalo, pobijedio. Naravno, razočarani smo zbog toga i sada se, iskreno govoreći, okrećemo Ligi prvaka i FA Cupu" izjavio je Hiddink.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u Ligi prvaka prvi sljedeći izazov stiže vrlo brzo. Sljedećeg utorka će Chelsea gostovati kod Barcelone u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka. Po svemu sudeći, portugalski branič Ricardo Carvalho neće biti dostupan za tu utakmicu zbog ozljede zadnje lože koju je obnovio igrajući u u ponedjeljak 45 minuta za rezervnu momčad. U odsutnosti suspendiranog Ashleyja Colea, baš je Carvalho bio označen kao čovjek koji bi na lijevoj strani obrane trebao paziti na Lionela Messija.

"Vrlo vjerojatno na njega nećemo moći računati zbog te ozljede. Naravno da je to veliki hendikep za nas, kao i izostanak Ashleyja Colea. Što se tiče pozicije lijevog braniča za utakmicu protiv Barcelone, imamo kandidate, ali imamo i dovoljno vremena za treninge i razmišljanje o tom pitanju" kaže iskusni nizozemski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hiddink će svakako držati fige za oporavak na vrijeme Josea Bosingwe, koji također muku muči s ozljedom zadnje lože. No, on bi trebao zaigrati već u subotnjoj prvenstvenoj utakmici protiv West Hama.

Podsjećamo, izvan stroja do kraja sezone je još jedan portugalski branič, Paulo Ferreira, i to zbog ozljede križnog ligamenta koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo