nahvalio perasa / Grčki izbornik uoči Hrvatske: 'Imate kvalitetu, morat ćemo biti vrlo dobri da bismo vas pobijedili'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Grčki izbornik Fotsis Katsikari osvrnuo se na ono što očekuje njega i njegovu momčad danas u 21 sat protiv Hrvatske

6.9.2015.
12:14
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Košarkaši Grčke uvjerljivom su pobjedom nad Makedonijom  85-65 (38-31) otvorili nastup u skupini C ovogodišnjeg EuroBasketa na kojem važe za jednog od favorita za odličja.

A i Hrvatsku dan nakon derbija sa Slovenijom očekuje novi težak ispit. Izabranici Velimira Perasovića će večeras u 21 sat odmjeriti snage s Grčkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčki izbornik Fotis Katsikaris tako se osvrnuo na ono što očekuje njega i njegovu momčad.

Image
NEKAD SU NAM BILI MUŠTERIJA... /

Predstavljamo današnje protivnike Hrvatske: Spanoulis i grčki 'pick' više nisu jedine opcije

Image
NEKAD SU NAM BILI MUŠTERIJA... /

Predstavljamo današnje protivnike Hrvatske: Spanoulis i grčki 'pick' više nisu jedine opcije

"Očekuje nas teža utakmica nego što je bila današnja. Nadam se da će dvorana biti puna. Hrvatska na svakoj pozciji ima jako dobre igrače. Mislim da je to ključna utakmica u skupini. Bit ćemo spremni", najavio je Calathes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije želio ulaziti u dublje analize hrvatske igre, ali je istaknuo veliku kvalitetu Perasovićeve momčadi.

"Bit će to velika utakmica, jer je Hrvatska odlična, a i igraju pred svojim navijačima. Gledao sam ih u svim pripremnim utakmicama. Talentirani su, imaju odličnu ravnotežu unutarnje i vanjske linije, zapravo imaju sve. Posebno bih istaknuo Antu Tomića, jednog od najboljih europskih centara. Bit ćemo spremni suprotstaviti im se", zaključio je grčki izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prošle godine je Grčka na Svjetskom prvenstvu Hrvatsku pobijedila 76-65, no promijenili su momčad više nego Hrvatska.

"Nedostajali su nam Spanoulis i Koufos, dva jako važna čovjeka. Spanoulis je strijelac i lider, a Koufos centar koji će umnogome pomoći. Bourssis je lani bio sam, nije mogao izdržati protiv svih srpskih centara. Perperoglu donosi iskustvo i drugačiji ritam. Općenito, lani smo igrali puno brže, ali sada imamo stvari koje nismo imali", rekao je Katsikaris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se i promjene hrvatskog izbornika te kvaliteta igrača koji su odlično odigrali pripremne utakmice prije početka EuroBasketa.

"Najveća je promjena u izborniku, ali to ne znači da Repeša nije bio dobar trener. Igrači reagiraju na promjenu. Peras je dobar trener koji ima vrlo talentiranu momčad. Ako za nas pričaju da smo veliki kandidat za medalju, što je tek onda Hrvatska? Imate kvalitetu i dovoljno iskustva za veliki rezultat. I unutarnja i vanjska linija je odlična, u Zagrebu ćete imati prednost domaćeg terena iz kojega će igrači izvući dodatnu snagu. Vidio sam nekoliko pripremnih utakmica u kojima ste odlično igrali. Bogdanović i Hezonja su agresivni, odlični šuteri, a Tomić i Šarić vam daju ravnotežu i u igri pod košem. Morat ćemo biti vrlo dobri da bismo vas pobijedili", osvrnuo se grčki izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo