tražimo vaše mišljenje / Glasujte u Anketi: S kojim sastavom Hrvatska treba istrčati protiv Engleza u polufinalu?

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Najizglednija je ipak prva varijanta, upravo ona koja je okušana u produžecima protiv Rusije

10.7.2018.
16:10
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Ono čega smo se pribojavali nakon jučerašnje informacije kako je jučer propustio trening, potvrdilo se danas - Šime Vrsaljko ozbiljnije je ozlijeđen i neće moći konkurirati za sastav polufinalne utakmice s Englezima

Zlatku Daliću stoga se nudi nekoliko zamjenskih varijanti za okrnjenu zadnju liniju. Prva bi bila postaviti Vidu na desnog beka, a Ćorluku na stopera, što smo vidjeli upravo nakon ozljede Vrsaljka. Druga je postavljanje Jedvaja na Vrsaljkovu poziciju bez promjene centralnih braniča. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća je varijanta u kojoj bi sam Ćorluka odigrao na poziciji desnog beka, jer ako pogledamo u ne tako davnu prošlost, Ćorluka je u mladim danima pružao vrhunske partije upravo na toj poziciji. Prvo u Dinamu, a kasnije u reprezentaciji. Sjetit ćete se briljatnih kvalifikacija za Euro 2008 i samih utakmica u Austriji i Švicarskoj, u kojima je naša obrambena linija s desna na lijevo izgledala ovako: Ćorluka, Šimić, R. Kovač, Šimunić. Nakon Eura 2008. i reprezentativnog umirovljenja braće Kovač, Ćorluka je preselio na stopersku poziciju, a na njegovo mjesto je s desnog krila povučen Darijo Srna.

Kramarić, Badelj, Kovačić i Pjaca vjerojatno ostaju aduti s klupe. Podijelite s nama vaše mišljenje - koja vam se formacija najviše sviđa? Najizglednija je ipak prva varijanta, upravo ona koja je okušana u produžecima protiv Rusije, kad Vrsaljko nije mogao nastaviti susret. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo