VJERAN FRANCUZIMA /

Gerets odbio belgijsku reprezentaciju

Image

Trener Marseillea bio je glavni kandidat za izborničku fotelju nakon što je smijenjen Rene Vandereycken.

17.4.2009.
19:43
VOYO logo

Eric Gerets, trener Marseillea, trenutno vodeće momčadi francuskog nogometnog prvenstva, odbio je ponudu Belgijskog nogometnog saveza o preuzimanju izborničke klupe.

Nakon nedavne smjene Renea Vandereyckena s mjesta izbornika belgijske nogometne reprezentacije uslijedila su nagađanja tko bi mogao preuzeti tu upražnjenu funkciju. Prema pisanju belgijskih medija nabolje šanse za tu dužnost imao je Eric Gerets, ali se on odlučio zahvaliti na ponudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kontaktirali smo gospodina Geretsa jer smo ga željeli dovesti na mjesto izbornika. On je rekao da je počašćen takvom ponudom, ali da ju ne može preuzeti u skoroj budućnosti. Međutim rekao je i da je otvoren za razgovore nakon što odradi ugovor sa svojim klubom i da ćemo ostati u kontaktu", stoji u priopćenju Belgijskog nogometnog saveza.

"Oduvijek sam govorio da bi mi jednog dana bila čast biti izbornikom svoje zemlje. Nisam promijenio svoje mišljenje do danas. Ali morao bi se pogoditi pravi tajming za obje strane", rekao je nedavno Gerets.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon šest odigranih utakmica u skupini 5 europskih kvalifikacija za SP 2010. godine Belgija zauzima tek četvrto mjesto na ljestvici sa sedam osvojenih bodova, čak 11 manje od vodeće Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo