IMA LI TKO JAČI? / Generacija Hrvata koja hara Europom!

Predvođeni najboljim europskim igračem u svojoj generaciji, Darijem Šarićem, koji je u pobjedu u finalu ugradio čak 39 poena i 11 skokova, hrvatska košarkaška reprezentacija osvojila je prvo mjesto na Europskom U-18 prvenstvu u Litvi.

20.8.2012.
11:14
VOYO logo

Izabranici Jakše Vulića su u finalnom susretu pobijedili domaćina Litvu s uvjerljivih 88:76 (22:15, 14:18, 22:20, 30:23), pokazavši da ovoj generaciji hrvatskih košarkaša nitko u Europi nije ravan.

Nakon što su ostatak europske konkurencije poharali u kadetskom uzrastu, isto su napravili i u juniorskoj konkurenciji, a domaćinima nije pomogla ni potpora 7.000 navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni igrač finala i neosporni MVP prvenstva bio je Dario Šarić, koji je u finalu zabio 39 koševa te imao 11 skokovai i četiri asistencije, a prvenstvo je zaključio s prosjekom od 25 poena po utakmici.

Veliku pomoć u finalnom susretu najbolji europski igrač u svojoj generaciji imao je u Tomislavu Gabriću (14), Mislavu Brzoji (10) te Dominiku Mavri (10).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: FIBA Europe/Robertas Dackus

"Ovo je najemotivniji trenutak u mom životu. Osjećaj je fantastičan. Htio bih zahvaliti suigračima na izvedbi u finalu i ovu, po meni, veliku pobjedu. Ovi su dečki moja generacija, žestoko smo trenirali, dvaput dnevno, živjeli dan i noć za ovaj trenutak. Ovo je za nas velika pobjeda", istraknuo je Šarić nakon utakmice.

Pohvalio je Dario, kao pravi sportaš, i suparnike u finalu - Litavce, posebice Mariusa Grigonisa (17 poena) te Justasa Tamulisa (15 koševa), ali je istaknuo da je obrana hrvatske momčadi bila na visini zadatka, zaustavivši litavski šut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A proslava naslova?

"Idemo u noćni život!", poručio je Šarić pred kamerama fibaeurope.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo