GATLIN MU NIJE MOGAO NIŠTA: / Bolt obranio svjetski naslov!

Image
Foto: AFP

Usain Bolt i dalje je nedodirljiv u svijetu sprinta! Jamajčanin je obranio svjetski naslov, u finalnoj utrci na 100 metara u Pekingu je rezultatom 9.

23.8.2015.
15:34
AFP
VOYO logo

Uzalud Justinu Gatlinu najbolji rezultat (9.74) i dominacija ove sezone, kad je bilo najvažnije, u finalu SP-a, izgubio je u izravnom dvoboju od Bolta koji je svoj rezultat sezone ovdje nadmašio za osam stotinki.

'Nikad ne potcjenjuj srce prvaka'

"Nikad ne potcjenjuj srce prvaka", poznata je izreka, a Bolt, dvostruki olimpijski i trostruki svjetski prvak, danas ju je na najbolji način potvrdio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stotinka između prvog i drugog mjesta

Amerikanac je zbog dopinga bio dva puta suspendiran, uspješno se vratio u vrh, nakon što je bio olimpijski pobjednik u Ateni 2004. i svjetski prvak prije 10 godina u Helsinkiju. U polufinalu je suvereno istrčao 9.77, vjerovao da je za finale ostalo još rezerve, ali je bio stotinku sporiji od Bolta, nakon što je posrnuo u zadnjim metrima.

Treće mjesto podijelila su dva tinejdžera, 19-godišnji Amerikanac Trayvon Brommel i Kanađanin Andre de Grasse koji su istrčali isti rezultat u tisućinku - 9.911.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sretno Ptičje gnijezdo za Bolta

Jamajčanin je ponovno zabljesnuo u Ptičjem gnijezdu gdje je prije sedam godina, na Olimpijskim igrama, postavio svjetski rekord na 100 i 200 metara i počeo svoj zlatni pohod u svjetskoj atletici.

"Bila je ovo teška sezona, imao sam problema s ozljedom, gledao kako Gatlin pobjeđuje iz utrke u utrku. Vratio sam se u najvažnijem trenutku", kazao je Bolt nakon svoje 11. medalje sa svjetskih prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skoro ispao u polufinalu

Bolt je, zapravo, najviše problema imao u polufinalu, umalo je nedostajalo da ispadne, jer je na početku utrke zapeo i jedva održao ravnotežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trener mi je rekao: Opusti se, znaš što treba napraviti, puno puta bio si u ovoj situaciji'. Jako puno sam uložio ove sezone, to mi se isplatilo", zaključio je Bolt.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo