FSS: / Utakmice na Kosovu samo uz našu saglasnost

Fudbalski savez Srbije na sednici Izvršnog odbora zaključio da nema govoru o prijemu Kosova u FIFA

22.12.2012.
17:12
VOYO logo

Na današnjoj sednci Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije koja je održana u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi analizirana je odluka Međunarodne fudbalske federacije da kosovskom savezu odobri odigravanje prijateljskih utakmica u mlađim kategorijama i za klubove i zaključio da nema ni govora o prijemu kosovskog saveza u FIFA.

"Ljubazno vas obaveštavamo da se na sastanku Izvršnog komiteta FIFA, održanom u Tokiju 14. decembra 2012. godine, raspravljalo o modalitetima sprovođenja odluka Izvršnog komiteta FIFA od 21. maja 2012. po pitanju prijateljskih utakmica Fudbalske federacije Kosova. Izvršni komitet FIFA je odlučio da se utakmice ne igraju sa nacionalnim simbolima i da se utakmice ne igraju na teritoriji Kosova bez prethodne autorizacije FS S. Ova odluka važi i odmah se primenjuje za omladinski, amaterski, ženski i klupski fudbal", navodi se u pismu koje je iz FIFA dostavljeno u FSS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FSS naovdi da to praktično znači da je za svaku utakmicu koju žele da igraju na teritoriji Kosova i Metohije, kosovskom savezu potrebna saglasnost od članova IO FSS, dok će neke utakmice koje budu igrali u inostranstvu u kategorijama mlađh uzrasta, žena i klubova, morati da proteknu bez isticanja bilo kakvih nacionalnih obeležja.

"FSS će i dalje koristiti sva legitimna i pravna sredstva u borbi za očuvanje i dosledno poštovanje osnovnih načela statusa i UEFA i FIFA u cilju neprimanja u članstvo takozvane Fudbalske federacije Kosova, a na bazi činjenice da oni nisu članovi Ujedinjenih nacija. Već sredinom januara će predsednik Tomislav Karadžić i generalni sekretar Zoran Laković imati nove sastanke na tu temu sa nadležnima iz UEFA i FIFA", saopštio je FSS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dasnašnjoj sednici Izvršnog odbora zaključeno je da je najveći problem u Jelen Super ligi i dalje nasilje među navijačima i naloženo je organima koji rukovode takmičenjem da se preduzmu sve potrebne mere za eliminaciju takvih dešavnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo