OPTIMIST UNATOČ PORAZU / Ferguson: Poraz u FA Cupu samo će nas ojačati

Image

Ovo je menadžeru Uniteda prvi poraz u polufinalu FA Cup-a. Momčad s Old Traforda prolazila je polufinale redovito od 1970. na ovamo.

20.4.2009.
12:36
VOYO logo

Ispremiješanu je momčad u polufinalnom dvoboju FA Cupa protiv Evertona u nedjelju na Wembleyju trener Manchester Uniteda Alex Ferguson izveo zbog stanja travnjaka. Tako je barem objasnio sam Škot, čija je momčad od liverpulskog sastava Davida Moyesa izgubila pri raspucavanju penala (4-2) nakon što je dvoboj u 120 minuta završio bez golova.

"Kad sam vidio stanje travnjaka nakon utakmice Chelseaja i Arsenala, nisam dvojio niti trenutka. Prije toga kanio sam suprotstaviti Moyesu najjaču momčad, no nakon toga odlučio sam momčad poštedjeti mogućnosti igranja produžetaka", rekao je Sir Alex.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morali smo donijeti takvu odluku, ući u utakmicu s mladim igračima. Imaju oni pregršt energije, samopouzdanja i zdravog mentaliteta. Manchester United jest klub koji mladim igračima daje prilike. Dobili su je ovaj put i nisu razočarali.

"Oduševljen sam njima, žao mi je samo što su igrali u poraženoj momčadi. Inače sam sasvim zadovoljan njihovom predstavom. Everton nam nije stvorio priliku, gledajte to na taj način".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razočaravajuće je kad izgubite u polufinalu FA Cupa, što mi se dogodilo prvi put u životu (svaki put Manchester United je prolazio polufinalnu fazu od 1970. godine na ovamo, op. a.). Dobro će nam to doći dugoročno, obzirom da redovito igramo dva puta tjedno. Dobro će doći i mladićima, obzirom da su Federico Macheda i Danny Welbeck, bar za mene, odigrali izvanredno", zaključio je Ferguson, koji je u odnosu na uzvrat četvrtfinala protiv Porta na Dragau izmijenio osam igrača u prvoj momčadi.

"Svi će najbolji, uključujući i Waynea Rooneyja, istrčati već u dvoboju sljedećeg kola protiv Portsmoutha u srijedu", najavio je škotski trener otklonivši time vjerojatnost da je razmišljao o osvajanju maksimalnih pet trofeja ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi to moguće kada bi cijelo vrijeme postojali idealni uvjeti, tj. kad se igrači ne bi ozljeđivali. Realno gledajući takvo nešto doista je nezamislivo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo