POSLJEDNJA PRESICA UOČI ŠPANJOLSKE / 'Bio je šok za sve nas, ali mi pod tim šokom i stresom živimo više od mjesec dana. Teško ćemo nadomjestiti Ivana'

Image
Foto: Profimedia

'Mi se ne trebamo obazirati na to tko što govori'

27.6.2021.
14:34
Profimedia
VOYO logo

Zlatko Dalić i Marcelo Brozović izašli su pred novinare i putem video konferencije odgovarali na pitanja znatiželjnih novinara.

Image
DALIĆ O PERIŠIĆU /

'Šok, teško mu je. Tko će umjesto njega? Mislim da ćemo se odlučiti na igrača kojemu je to prirodna pozicija'

Image
DALIĆ O PERIŠIĆU /

'Šok, teško mu je. Tko će umjesto njega? Mislim da ćemo se odlučiti na igrača kojemu je to prirodna pozicija'

'Vjerujem u svoje dečke'

Glavna tema izbornikovog obraćanja bila je utakmica sa Španjolskom, iako se najviše u javnosti priča o situaciji u reprezentaciji nakon što je naš najbolji igrač na turniru Ivan Perišić otpao za većinu preostalog dijela Eura zbog pozitivnog testa na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić mora deset dana u izolaciju, što znači da bi propustio i ostale faze nokaut-runde sve do finala ako Hrvatska dođe do njega. Ipak, taj dio pitanja je na sebe preuzeo glasnogovornik reprezentacije Tomislav Pacak nakon završetka konferencije za medije. No, o čemu se sve pričalo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16.02 - "Ja vjerujem u svoju reprezentaciju i naše igrače. Šanse su i nama i Španjolcima podjednake i ne mogu reći da smo lošiji od njih", istaknuo je bio izbornik Zlatko Dalić.

15.59 - "Bio je šok za sve nas, ali mi pod tim šokom i stresom živimo više od mjesec dana, svega se pridržavamo i ničega se ne bojimo. Spremni smo za utakmicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15.57 - "Mi ćemo teško nadomjestiti Ivana. Imamo igrača koji to mogu napraviti i govorio sam i prije da imamo igrača koji to mogu pokriti tako da ćemo pronaći rješenje.

"Svi na treninzima rade dobro, nije ni meni lako izabrati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tko će mijenjati Perišića? "Tu su Brekalo, Rebić, Oršić, ali...'

15.55 - Tko će mijenjati Perišića? "Tu su Brekalo, Rebić, Oršić, ali odlučit ćemo se na igrača kojem je to prirodna pozicija. To će biti kvalitetna zamjena, ali neće biti u nivou Perišića. Neće biti lako, teško je njega nadomjestiti."

15.52 - O Perišiću: "Naravno da je šok i da mu je teško, ali moramo se na to prilagoditi. On će biti naš navijač i priključiti nam se u roku 8-10 dana, nije mu lako, u sjajnoj je formi i dao je dva gola. Ovo je život i to se desilo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O taktici protiv Španjolaca: "Vole posjed, teško ih je zaustaviti i oni su u sve tri utakmice imali veliki posjed i imali puno šansi zbog toga. I protiv Šveđana i protiv Poljaka su imali prilike za gol u prvih pola sata, a nakon toga se utakmica razvodnjila."

15.50 - Izbornik Dalić odgovara na pitanja. Španjolci su sigurni u pobjedu i kažu da je Hrvatska za desert. "Mi se ne trebamo obazirati na to tko što govori, sve respektiramo, pogotovo našeg protivnika. Oni su jedni od najboljih u svijetu. Nisu ni oni baš sretni što igraju s nama. Na kraju ćemo vidjeti tko je bio u pravu i tko je što planirao i želio. Mi znamo što želimo, a to je proći među osam najboljih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putovanja na utakmicu iz Rovinja

15.49 - O putovanjima iz Rovinja do stadiona: "To je normalno, nije naporno i sve se stigne napraviti", kaže Brozović.

O Španjolcima: "Treba se nametnuti od prve minute, da mi igramo više nego oni i bit će bolji. Trebamo biti kompaktni i dati sve od sebe. Nećemo se sigurno braniti cijelu utakmicu", kaže Brozović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15.26 - Još nas malo dijeli od početka presice u Kopenhagenu.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić bi, prema najavama, od 15 i 45 s Parkena u Kopenhagenu, trebao održati video konferenciju na kojoj će, pretpostavlja se, odgovarati na pitanja novinara oko Ivana Perišića i sutrašnje utakmice sa Španjolskom u osmini finala Eura. S njim bi trebao biti i Marcelo Brozović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ima kvalitetu

"Ostvarili smo prvi cilj, ali to ne znači da je naša ambicija gotova. Utakmica sa Škotskom dala nam je za pravo vjerovati da možemo daleko", kazao je prije Perišićevog slučaja Zlatko Dalić, Ne sumnjamo da su i u ovoj specifičnoj situaciji ambicije ostale visoke. Ipak je Hrvatska aktualni viceprvak svijeta s mnoštvo kvalitete u svojim redovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo