SPECIFIČNA SITUACIJA / Ugledni stručnjak nam je objasnio koga bi on stavio umjesto Perišića i zašto baš njega: 'Najsličniji je Ivanu'

Image
Foto: Profimedia

Zoran Zekić za Net.hr komentira novonastalu specifičnu situaciju u reprezentaciji Hrvatske

27.6.2021.
14:04
Profimedia
VOYO logo

Sad nakon što je Ivan Perišić otpao zbog koronavirusa, postavlja se pitanje tko umjesto njega u ponedjeljak u Kopenhagenu na Španjolce? Jasno je kako je Perija nezamjenjiv igrač zbog svoje kvalitete, karaktera, načina igre i učinkovitosti na ovom turniru.

Image
IVAN PERIŠIĆ POZITIVAN NA KORONAVIRUS /

Šok za Dalića i Vatrene: Najbolji hrvatski igrač na Euru otpada protiv Španjolske za četvrtfinale

Image
IVAN PERIŠIĆ POZITIVAN NA KORONAVIRUS /

Šok za Dalića i Vatrene: Najbolji hrvatski igrač na Euru otpada protiv Španjolske za četvrtfinale

Najbolji igrač Hrvatske na Euru

Perišić je najbolji strijelac Vatrenih na Euru i bez ikakve sumnje najbolji nogometaš. U tri utakmice postigao je dva ključna gola, za 1:1 protiv Češke onim sjajnim udarcem iz kosa u svom stilu kao i za potvrdu pobjede 3:1 protiv Škotske glavom. Osim toga, Perišić je protiv Škotske i namjestio Vlašićev gol. Spustio mu je glavom a Niksi je to pospremio u mrežu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, sigurno je i to da Hrvatska ima kvalitetu da ga se dostojno zamjeni. Josip Brekalo, Mislav Oršić, Luka Ivanušec i Ante Rebić četvorica su aduta koje Dalić ima na raspolaganju.

Javnost, barem prema onom što smo vidjeli u komentarima naših čitatelja i na društvenim mrežama, nekako najviše priželjkuje Mislava Oršića. No, za to pitanje okrenuli smo broj cijenjenog trenera Zorana Zekića...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, ne samo što je Ivan Perišić sjajan igrač koliko on znači za hrvatsku reprezentaciju, ne samo na ovom turniru nego i u zadnjih sedam-osam godina. Njegova uloga i značaj su nemjerljivi. Međutim, nadam se da ćemo pronaći pravu formulu", kazao nam je Zoran Zekić.

Koga bi vi stavili umjesto Perišića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lako je sad ovako pričati koga bi ja stavio. Stavio bih Mislava Oršića jer je najsličniji igrač Perišiću. No, ne treba tu zanemariti niti Rebića koji je isto vrhunska kvaliteta, niti Ivanušeca ako ćemo tražiti malo više kombinatorike, to ovisi o izborniku. Hvala Bogu, imamo rješenja".

Mnogi govore da bi Oršić trebao započeti umjesto Perije, no postavlja se pitanje je li bolje u ovoj situaciji da igra najbolji ili najspremniji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svakom slučaju najspremniji. Ovo je turnirsko natjecanje, evo vam primjer Danske jučer, njihov najbolji igrač Poulsen je bio ozlijeđen ili što već pa nije igrao. Njegova zamjena, čovjek za kojeg nismo dosad ni znali, Kasper Dolberg, zabio je dva gola. Tako da, nema tu prostora. Vidite, najbolji igrač na turnirskom djelu natjecanja je onaj koji je najspremniji".

Image
Foto: Pixsell, Marko Mrkonjić

Što je vama kao treneru bitnije - da je igrač spreman, da je trenutno u formi ili njegovo iskustvo, ime, težina njegovih učinaka za reprezentaciju? Čime se treba neki trener, izbornik, voditi u specifičnoj situaciji kao što je ova s Perišićem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba uzeti sve aspekte u obzir, moramo pogledati što je sve Dalić napravio a čovjek je napravio sjajne stvari s jednom generacijom. Normalno da je Daliću Rebić bliži u nekim situacijama nego Oršić. Možemo mi ovako sa strane komentirati ali na kraju krajeva čovjek je s njima godinama, osjeća igrače. Kako on odluči tako će biti najbolje".

Što očekujete protiv Španjolske?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da bi bilo dobro uzeti djelić tog posjeda kojeg su oni imali najviše na Euru. Nadam se da ćemo u tome uspjeti. Bitno je rasteretiti Luku Modrića koliko se može u tom defanzivnom dijelu. Da imamo protok lopti, referentnu točku da preko njega izlazimo i preko Petkovića, da napadamo dubinu. Imamo mi šanse, Španjolska je protiv Slovačke ostvarila izvanredan rezultat samo što je Slovačka igrala protuprirodni blud. To je bilo neprimjereno EP-u. Imamo mi tu velike šanse. Ovisi tu puno u protivniku, nadam se da ćemo se mi uspjeti nametnuti. Ne bi bilo dobro da patimo i da se stalno branimo".

Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo