DETALJI HORORA NA WEMBLEYJU / Vadili se noževi, seksualno se uznemiravalo žene i napadalo Talijane: 'Što sam trebao učiniti? Zarađujem 80 kuna na sat - zbog toga sigurno neću biti izboden'

Novinar Mirrora opisao je nedjelju na Wembleyju

13.7.2021.
11:29
Screenshot: You Tube
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najmanje nekoliko stotina navijača, a prema nedjeljnim izvještajima engleskih medija njih čak 2500, pokušalo je ući na stadion bez ulaznica prije početka finala Eura između Italije i Engleske, a bio je to samo početak užasnog dana u Londonu koji je sve šokirao.

Izvukao nož i rekao: 'Pustit ćeš me unutra'

Andy Lines iz Mirrora bio je na Wembleyju u nedjelju i prepričao je mučne događaje za "Inside Story".

Tvrdi da su stjuardu huligani prijetili nožem, jedna žena bila ozbiljno seksualno napadnuta i školarci traumatizirani...

Stjuard mu je također rekao da je jedan stariji čovjek izvadio povukao nož na njega prije nego što je rekao "pustit ćeš me unutra".

Stjuard, koji je plaćen 8,90 funti po satu i izjavio je:

"Što sam trebao učiniti? Zarađujem 8,90 funti (80 kuna) na sat - zbog toga sigurno neću biti izboden."

Djeca su plakala

Navodi se da je žena koja je navijala bila izložena "ozbiljnom seksualnom napadu" kad je ulazila na stadion. Jedan je mlađi navijač, školarac, u suzama je molio svog oca da idu doma, bez obzira na važnost utakmice... No, incidenti koji su se dogodili prije finala nisu bili jedini. Naime, više snimki na društvenim mrežama kasnije u nedjelju navečer pokazalo je kako su navijači Engleske napadali talijanske pristalice oko stadiona...

Barovi, pubovi i restorani u krugu od nekoliko kilometara od Wembleyja navodno su se zatvorili u punom radnom vremenu, kako ne bi morali više točiti alkohol.

Fil Sollof član je Kluba navijača Engleske i već 20 godina prati svoju zemlju širom svijeta. Vjeruje da ono što se dogodilo tijekom vikenda neće imati samo kratkoročni, već i dugoročni utjecaj.

'Redari se nisu mogli nositi s tim divljaštvom'

Ovaj 56-godišnjak je priznao:

"Putovao sam po čitavom svijetu kako bih gledao Englesku i nikada nisam vidio nešto poput ovog. Baš me je sramota, uopće mi je sad neugodno što navijam za Englesku. Bilo je previše divlje sve i redari se nisu mogli nositi s time. Sve nade da ćemo dobiti Svjetsko prvenstvo 2030. nestale su nakon ovog".

Lines je radio na utakmici, a obratili su mu se navijači koji su mislili da je radio na Wembleyu. U tom kaosu, kako se navodi, pristupali su mu i molili za pomoć.

"Zašto ne poduzmete nešto, pa netko će tamo umrijeti?"

"Netko će tamo umrijeti."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali