FINALE EURA BILO JE OPASNO ISKUSTVO / 'Engleska ima novu generaciju navijača - koji su pijani, ludi od kokaina i spremni za maksimalno nasilje'

Duncan Wright opisao je svoje iskustvo u nedjelju na finalu Eura

13.7.2021.
10:44
On Demand News: Screenshot - You Tube
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iskusni engleski nogometni novinar britanskog tabloida The Sun Duncan Wright, u svom je osvrtu na nedjeljno finale Eura na Wembleyju između Italije i Engleske, napisao kako je za njega to bilo "opasno iskustvo"...

'Ovo je bilo jedno od najopasnijih iskustava koje sam imao u nogometu'

"Engleska ima novu generaciju navijača - koji su nenormalno pijani, ludi od kokaina i spremni za maksimalno nasilje. Ono čemu sam svjedočio na Wembley bilo je poput putovanja natrag u nasilničke krajeve gdje su napadali engleske timove na turnirima 80-ih. Lansiranje svakakvih boca i limenki. Skačući po kombijima i štandovima, pokušavajući razbiti krovove. Zatim, konačno i sramotno od njih, juriš na vrata stadiona Wembley - dovodeći u opasnost tisuće pristojnih navijača koji su imali svoje ulaznice. Prisustvujući stotinama utakmica u zemlji i inozemstvu, ovo je bilo jedno od najopasnijih iskustava koje sam imao u nogometu", započinje svoj osvrt engleski kolega i nastavlja:

Pijani i drogirani

"Do 13 sati, sedam sati prije početka, oni na Wembley Wayu riskirali su svoju sigurnost. Raskrižje uz BoxPark bilo je prva zona opasnosti. Tisuće ljudi bili su tamo nagurani, natiskani i gotovo su svi smatrali bolesnim bacati boce poput projektila u gužvu, jer je netko mogao stradati teško. Kako su se smijali, ti idioti, penjući se na bandere, paleći i bacajući sve i svašta do 15 sati, bio sam svjedok nasilnika koji su šmrkali kokain. Tučnjave su izbijale unutar i oko stadiona, u okolnim uličicama, obitelji s djecom su se zabrinule. Pokraj stadiona tisuće navijača su pili, dobacivali i slavili kad su drugi bili pogođeni nekim njihovim projektilom, bilo bocom, kovanicom ili nečim trećim".

Kad su se vrata stadiona otvorila nastao je pakao...

'Invalidski dio na stadionu iznenada se napunio agresivnim idiotima'

"Invalidski dio na stadionu iznenada se napunio agresivnim idiotima. Igrači su bili izbačeni sa svojih mjesta. Moja sjećanja na najveći dan u engleskoj nogometnoj povijesti u posljednjih 55 godina? Šest sati vani punih prijetnje za vlastitu sigurnost, razbijena stakla, krvave glave, straha među navijačima. Četiri sata boravka redara i prestrašenih obitelji. I olakšanje što nas nije zadesila prava tragedija", zaključuje se u tekstu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali