Hrvatski kapetana Luka Modrić našao se u The Sunovoj momčadi koju čine veterani za koje smatraju da im je Euro 2020 posljednja šansa za slavom jer im se bliži kraj karijere.

"Odgoda Eura možda je pomogla nekim mladim igračima da se nađu na popisima svojih izbornika, ali je također pojačala glad kod nekih veterana kojima je ovo možda i posljednja prilika na velikim natjecanjima", ističu.

"Cristiano Ronaldo i Luka Modrić preko desetljeća su bili zvijezde ovakvih natjecanja, ali se lagano spušta zavjesa nad njihovim karijerama", navode i dodaju kako Vatreni može Hrvatsku izvesti iz relativno povoljne skupine u potancijalno lakši put u nokaut fazi.

A evo koga još u Modrićevo i Ronaldovo društvo stavio The Sun:

Za Europsko prvenstvo 2020. prijavljena su, inače, 624 nogometaša, a kapetan Vatrenih se nalazi na drugom mjestu ljestvice svih prijavljenih igrača po broju nastupa u nacionalnoj vrsti, a ispred njega je samo portugalski majstor Cristiano Ronaldo.

Najviše nastupa

CR7 je u dresu portugalske vrste sakupio čak 174 nastupa, dok je Modrić od svih prijavljenih igrača za EURO na drugom mjestu sa 138 nastupa u hrvatskom dresu.

Modrić je za Hrvatsku igrao na tri Svjetska prvenstva (2006, 2014, 2018) te tri Europska prvenstva (2008, 2012, 2016), a sada ga očekuje i nastup na četvrtom EURO-u. Sa sedam velikih natjecanja postat će hrvatski rekorder, a iza leđa će mu ostati bivši suigrači Darijo Srna i Dario Šimić sa po šest turnira.

Iza Ronalda i Modrića nalazi se Portugalac Joao Moutinho sa 130 nastupa, a u TOP 5 su i Šveđanin Sebastian Larsson (129) i Belgijanac Jan Vertonghen (127).

Na EP-u će ukupno nastupiti 25 igrača koji imaju najmanje 100 nastupa u nacionalnom dresu, a među njima je i Ivan Perišić koji je protiv Armenije upisao stoti, a protiv Belgije 101. nastup.