RIJEŠEN NAJVEĆI MISTERIJ FINALA / Konačno otkriveno zašto je Southgate dao klincima da pucaju penale: 'Igrači su bili u šoku'

Image

Sva trojica su podbacila pa je Italija došla do naslova

13.7.2021.
11:20
VOYO logo

Nekadašnji kapetan Manchester Uniteda Roy Keane izjavio je da 19-godišnji engleski reprezentativac Bukayo Saka nije smio biti izvođač zadnjeg jedanaesterca u finalu Europskog prvenstva u kojem je Italija na Wembleyu svladala domaćine i osvojila trofej.

Image
FINALE EURA BILO JE OPASNO ISKUSTVO /

'Engleska ima novu generaciju navijača - koji su nenormalno pijani, ludi od kokaina i spremni za maksimalno nasilje'

Image
FINALE EURA BILO JE OPASNO ISKUSTVO /

'Engleska ima novu generaciju navijača - koji su nenormalno pijani, ludi od kokaina i spremni za maksimalno nasilje'

Sakin udarac je obranio talijanski vratar Gianluigi Donnarumma i tako donio naslov svojoj reprezentaciji. Prethodno je talijanski čuvar mreže obranio i udarac Jadona Sancha (21), a Marcus Rashford (23) je pogodio vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Keane smatra da su iskusniji igrači trebali preuzeti odgovornost izvođača.

Prozvao igrače

"Ako si Sterling ili Grealish, ne možeš samo sjediti i gledati kako mladi dečko izvodi jedanaesterac prije tebe. Imaju puno više iskustva, Sterling je osvajao trofeje, morali su izaći pred klinca i preuzeti odgovornost", izjavio je za britanski ITV nekadašnji irski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je pak Daily Mail donio priču u kojoj su otkrili kako je izbornik Gareth Southgate birao igrače koji će izvoditi penale i zašto su se na popisu izvođača našla trojica mladih igrača.

Najbolji na treninzima

Navode kako su igrači bili šokirani njegovom odlukom da posljednji penal izvede mladi Saka, koji je jedva upao u sastav za Euro. Arsenalovom veznjaku bio je to tek deveti nastup za reprezentaciju i nikada na seniorskoj razini nije izveo penal. Kako Englezi otkrivaju, Southgate mu je ukazao povjerenje na osnovu uspješnosti na treninzima. Naime, svaki trening od rujna prošle godine Englezi su završavali izvođenjem penala. Pomoćnik Steve Holland bilježio je rezultate, a Saka je bio uvjerljivo bolji od starijih suigrača, baš kao i Sancho te Rashford.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potonji dvojac je zbog toga i ušao u igru u samoj završnici finala, ali su na kraju bili neuspješni unatoč tomu što su Southgate i društvo na treningu penala pazili na sve detalje te im je savjetovao da sporo prilaze bijeloj točki kako bi što uvjerljivije replicirali uvjete s utakmice.

Upravo je Rashford taj savjet prihvatio objeručke jer mu je najduže trebalo a izvede udarac s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo