Nakon što je s U-21 reprezentacijom odigrao četvrtfinale EP-a protiv Španjolske, Domagoj Bradarić se zajedno s Joškom Gvardiolom i Lukom Ivanušecom priključio A reprezentaciji.

"Nakon što smo se priključili iz mlade reprezentacije, odradili smo nekoliko treninga s prvom ekipom. Svi idu 100 posto, a ekipa je kvalitetna. Što se mene tiče, tu sam, radim i treniram. Na izborniku je da odluči," kazao je Bradarić koji se za mjesto u momčadi bori s Bornom Barišićem i Joškom Gvardiolom.

"Konkurencija na mojoj poziciji je jaka. Sva trojica smo kvalitetni igrači, poštujemo se i cijenimo. Svatko od nas se nada svojoj prilici, a na izborniku je da odluči."

Nada se prilici

Upravo je fantastičnim Bradarićevim golom u sudačkoj nadoknadi, Hrvatska izborila prolaz u četvrtfinale EP-a protiv Engleske. Nada se prilici i protiv seniorske vrste "Gordog Albiona".

"Nadam se svojoj prilici, ja sam 100 posto unutra".

Bradarić je član Lillea koji je iznenadio osvojivši naslov francuskog prvaka ispred moćnog PSG-a. Engleske novinare je zanimalo može li Hrvatska protiv Engleske iznenaditi kao što je Lille iznenadio PSG.

"Naravno da može, svi imamo mentlitet pobjednika. Međutim, sve ekipe na prvenstvu imaju izgleda za pobjedu i teško je nešto predviđati. Za nas je najvažnije da igramo kao ekipa.."

Važna, ali ne presudna utakmica

I on poput Rebića smatra kako je prva utakmica važna, ali ne i presudna.

"Važna je prva utakmica, ali nije presudna. Može se proći kao prvi, drugi, ali i treći. Ako dobro otvorimo, kasije je sve moguće."

Nije želio otkriti plan koji "Vatreni" pripremaju za "Gordi Albion".

"Ne mogu vam to otkriti. Imamo svoj plan koji ćemo pokušati ostvariti, i u obrani i napadu," dodao je.

Govorio o Modriću

Osvrnuo se i na Luku Modrića koji već godinama neumorno predvodi svjetske doprvake.

"Svaka čast što Luka drži tako visok nivo igre. Meni je čast igrati s njim i biti dio ekipe. Nadam se da će još ostati," komentirao je Bradarić.

Hrvatska u svojim redovima ima jednog "sadašnjeg" i jednog "bivšeg" Engleza, Matea Kovačića koji igra za europskog prvaka Chelsea, te Dejana Lovrena koji je šest godina nosio dres Liverpoola.

"Naravno, pričamo između sebe. Sigurno će nam pomoći njihovi savjeti, možda i neka korekcija na terenu," poručio je na kraju.