NEMILE SCENE / Mađar teren napustio na nosilima, ručnici blokirali kamere: Njegovi suigrači zabili u 100. za pobjedu

Image
Foto: Profimedia

Tijek dvoboja Škotske i Mađarske pratite u nedjelju od 21 sat na portalu Net.hr

22.6.2024.
16:22
Profimedia
VOYO logo

Škotska - Mađarska

0-1

Škotska: Gunn, Hendry, Hanley, McKenna, Ralston, Gilmour, McGregor, Robertson, McTominay, Adams, McGinn

Mađarska: Gulacsi, Botka, Orban, Dardai, Bolla, Styles, Schafer, Kerkez, Szoboszlai, Sallai, Varga

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađari su u posljednjem kolu skupina A Eura 2024. s 1-0 pobijedili Škotsku golom u 100. minuti.

Image
SKUPINA F /

Portugalci razbili Tursku i osigurali prvo mjesto, Ronaldo se upisao u povijest

Image
SKUPINA F /

Portugalci razbili Tursku i osigurali prvo mjesto, Ronaldo se upisao u povijest

Na prvu priliku čekali smo do 8. minuti kada je udarac Bolle lako zaustavio Gunn. Malo smo dobrog nogometa vidjeli u prvih 30-ak minuta, gdje su Škoti imali posjed lopte, no prilika nije bilo... Mađari su u 32. dobili slobodan udarac na 25 metara, no pokušaj Szoboszlaija završio je u živom zidu. Novi pokušaj Mađarske vidjeli su u 42. minuti kada je Szoboszlai ubacio iskosa s desne strane, a utrčao je iza obrane Škota Orban čiji udarac glavom je krzao okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku su prvi zaprijetili Mađari kada je Sallai u 48. minuti iz okreta s desetak metara pucao u Gunna. Odgovorili su Škoti preko Adamsa u 53. minuti kada njegov udarac iz daljine odlazi visoko iznad gola. Desetak minuta kasnije glavom je pokušao Dardai, no odlazi to preko gola.

Image
Foto: Profimedia

Nemile scene vidjeli smo u 68. minuti kada su Gunn i Varga ostali ležati nakon međusobnog sudara u šesnaestercu Škotske. Golman Škota se pridigao, no nesretnom igraču Mađarske pomoć se ukazivala nekoliko minuta nakon čega je iznesen na nosilima, a ručnici su blokirali kamere i fotoreportere. Uključio se i VAR koji je provjeravao potencijalni penal, no nakon sedam minuta prekida utakmica je nastavljena bez ikakvih dodatnih kazni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

U 79. minuti tražili su Škoti penal na drugoj strani kada je Armstrong pao u šesnaestercu nakon kontakta, no sudac je samo pokazao da se igra dalje. Do kraja obje utakmice su pokušavale, no pravih prilika nije bilo sve do 90. minute kada je udarac Schafera Gunn odbio u korner. U drugoj minuti sudačke nadoknade zatresla se stativa nakon udarca Csobotha iskosa s desne strane sa sedam, osam metara. Škoti su u 98. imali sjajnu priliku kada je Hanley bio nečuvan na 12, 13 minuta, ali njegov udarac išao je ravno u Gulascija.

I onda 100. minuta, kontra Mađara nakon kornera Škota. Sallai je u sredini pronašao Csobotha koji s desetak metara pogađa za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najava:

Nakon dva odigrana kola u skupini A Škoti imaju tek jedan bod, dok su Mađari na nuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove dvije reprezentacije nikad nisu igrale na velikim natjecanjima, a u međusobnim dvobojima Škoti su dobili posljednja dva od tri.

Ono što je zanimljivo, Mađari nisu slavili u posljednjih osam utakmica na europskim prvenstvima, gdje imaju četiri remija i isto toliko poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo