OBRAĆANJE JAVNOSTI / Kramarić: 'Imam posebnu uspomenu na Hamburg. Ispala je provokacija, a nije bila'

Press konferenciju hrvatske reprezentacije u Njemačkoj mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

17.6.2024.
13:56
VOYO logo

Andrej Kramarić i Lovro Majer obratili su se novinarima na konferenciji u Njemačkoj dva dana nakon uvjerljivog poraza od Španjolske (0:3) na otvaranju Europskog prvenstva i uoči utakmice 2. kola protiv Albanije, koja je na rasporedu u srijedu (15 sati).

Image
RAZGOVOR SA STRUČNJAKOM /

Scoria upozorio na opasnost koja prijeti Hrvatskoj: 'Treba zaboraviti Španjolsku, bit će tvrdo s Albanijom'

Image
RAZGOVOR SA STRUČNJAKOM /

Scoria upozorio na opasnost koja prijeti Hrvatskoj: 'Treba zaboraviti Španjolsku, bit će tvrdo s Albanijom'

Hrvatska je nakon poraza u 1. kolu posljednja u skupini bez bodova i s gol razlikom 0-3 te bi kiks protiv Albanaca mogao ozbiljno ugroziti naše ambicije na europskoj smotri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka utakmica je najbitnija, tri boda protiv Albanije su najbitnija. Nisam razmišljao koliko će nam bodova trebati za prolazak", odgovorio je Kramarić na početku na pitanje njemačkog novinara, što misli, koliko će im bodova trebati za prolazak skupine.

Potom je stiglo pitanje o promašenom jedanaestercu Brune Petkovića protiv Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta situacija je završena, izbnornik je rekao sve. Bruno je uzeo penal, nažalost nije zabio. To se svakome može dogoditi. Sad je gotovo, riješili smo tu situaciju i idemo dalje", rekao je Majer.

Image

Potom je Kramarić odgovorio na pitanje jesu li si igrači rekli nešto nakon utakmice sa Španjolcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pričali smo, ali po mojem mišljenju to nije izgledalo toliko loše kao što rezultat govori. To je nogomet. Nije to bilo tako kritično kako se piše. Idemo dalje, ta utakmica me više ne interesira", izjavio je.

Komentirali su konstataciju da je njihova generacija prva koja je prošla skupinu na Euru nakon što je izgubila prvu utakmicu i odgovorili na pitanje je li to iskustvo pozitivno za nastavak natjecanja te jesu li analizirali Albaniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih da smo dobili utakmicu. Koliko to ima veze s prolaskom... To je nogomet, gubiš, pobjeđuješ, a nekad ti nogomet da, nekad ti uzme. Nevezano za iskustvo, mi ćemo dati maksimum pa što bude. Volio bih da ostanemo što duže ovdje, da uživamo u toj podršci navijača jer nam je ovo velika prilika i bila bi šteta da ne iskoristimo ovakvo, da tako kažem, domaće prvenstvo", rekao je Kramarić, a Majer je dodao:

"Napravili smo malu analizu Albanaca. Gledali smo ih protiv Italije i to je jedna jako dobro ekipa. Imaju dobrih pojedinaca, ali bih ih izdvojio kao čitavu momčad. Jako su motivirani, gladni su uspjeha i to je jako bitno. Neće biti lako igrati protiv njih, ali ako ćemo mi biti pravi i protiv njih i protiv Italije - mislim da ćemo dobiti obje utakmice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Osvrnuo se Majer na jako veliki broj hrvatskih navijača na Euru:

"Za mene je ostvarenje sna igrati pred toliko naših ljudi. Naježio sam se tijekom himne. Igrati ovakve utakmice je san svakog od nas i jedino što možemo reći i obećati je da ćemo dati sve od sebe i da ćemo se boriti do kraja i nadam se da ćemo proći skupinu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kramarić je nakon toga rekao što očekuje od albanskih bekova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledali smo utakmicu njih i Talijana, bit će to slična utakmica. Sigurno da će se oni organizirano pokušati braniti i mi ćemo pokušati naći zone u kojima možemo biti opasni. Možda je protiv Italije izgledalo da su bekovi malo više slobodniji, ali nikad ne znaš što će se dogoditi na utakmici. Što je Lovro rekao, oni su tristoposto motivirani, grist će i teško je probijati defenzivnog protivnika. Bit će jako bitno da budemo strpljivi, da iskoristimo prilike koje ćemo imati i da budemo odgovorni u obrani da se ne bi dogodila neka kontra", otkrio je pa odgovorio novinaru koji mu je rekao da je nadavno zabio hat-trick Bayernu te da bi mu sada "jedan gol jako dobro došao":

"Svaki gol je poseban za mene i za čitavu momčad. Teško se sad vraćati na nešto što je bilo prije mjesec dana. Sigurno da sam tad uživao, ali ne bih sad volio o nečemu što je iza mene. Mi smo ovdje zbog Hrvatske i Eura, tako da nema potrebe vraćati se na to. Ja ću dati sve za ekipu i Hrvatsku da pobijedimo. Na kraju nije ni bitno tko zabija. Maksimalni fokus na tri boda pa neka bude i kao protiv Rusije u Splitu, autogol, samo da pobijedimo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih rekao da se puno toga promijenilo u svlačionici nakon Španjolske. Naravno, svi smo nakon utakmice bili ljuti, tužni i razočarani, ali svatko od nas se milijun puta našao u tim situacijama. To je sad završena priča. I dalje ima smijeha i svega, fokusirani smo na Albaniju, dobra je atmosfera. Znamo mi što nam je činiti. Nema nikakvih kalkulacija, nama igra samo pobjeda", otkrio je Majer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju presice Kramarić je odgovorio na pitanje kakve uspomene nosi iz Hamburga, gdje će Vatreni u srijedu igrati s Albanijom.

"Ja imam jednu posebnu uspomenu. Igrali smo 1:1, pucao sam penal, a sudac mi je triput dao signal da mogu pucati, a ja od navijača nisam čuo. Stajao sam tamo jedno minutu i još sam dobio žuti karton jer sam raširio kao uši. Ispala je provokacija, a nije bila. Tamo je bila jedna od najglasnijih atmosfera koje sam doživio", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo