INCIDENT / Pokrenut postupak protiv Srbije jer su se navijači glasali kao majmuni

Image
Foto: Profimedia

Navijači su uveli Srbe u probleme

18.6.2024.
9:42
Profimedia
VOYO logo

Engleska je Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj otvorila u nedjelju pobjedom 1-0 u Gelsenkirchenu protiv Srbije, a jedini gol postigao je Jude Bellingham u 13. minuti.

Image
KAOS /

Ukrajinci izbacili izbornika iz svlačionice nakon šoka na Euru

Image
KAOS /

Ukrajinci izbacili izbornika iz svlačionice nakon šoka na Euru

Utakmica nije ponudila puno uzbuđenja, radilo se o pravoj uspavanki, pa je zanimljivije bilo na tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije sve prošlo bez incidenata.

Naime, kako pišu engleski mediji UEFA je pokrenula disiplinski postupak protiv Srbije zbog ponašanja njihovih navijača zbog majmunskih krikova koji su bili upućeni prema engleskim reprezentativcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, srpski Savez optužen je za dva prekršaja - bacanje predmeta i isticanje provokativne poruke.

Kosovski nogometni savez je ranije u ponedjeljak prijavio srpski savez zbog neprimjerenih poruka koje su srpski navijači uzvikivali tijekom utakmice s Engleskom. Nogometni savez Kosova od UEFA-e je tražio da ih se kazni zbog neprimjerenih poruka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srpski navijači istaknuli su zastave i transparente te skandirali političke i rasističke poruke protiv Kosova tijekom utakmice s Engleskom na Europskom prvenstvu. Takvo njihovo ponašanje na velikom događaju poput Eura je apsurdno i besmisleno. Srbi su dokazali da je u njihovo društvo usađena mržnja prema susjednim državama. Tražimo od UEFA-e da striktno kazni Srbiju jer se ovi incidenti ponavljaju. Istovremeno očekujemo od organizatora da zabrani isticanje takvih zastava u daljnjem natjecanju. Protiv Kosova skandiraju nacionalističke skupine koje prijete fragilnoj sigurnosti naše regije", napisao je nogometni savez Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo