POSEBAN SLUČAJ /

Španjolski wunderkind na Euru konstantno krši zakon, ali neće biti kažnjen

Image
Foto: Profimedia

Ne bi trebao igrati tako kasno

10.7.2024.
10:24
Profimedia
VOYO logo

Španjolska reprezentacija je u utorak postala prvi finalist Europskog nogometnog prvenstva, nakon što je poslije preokreta pobijedila Francusku 2:1.

Image
ZA POVIJEST /

Yamal golčinom postao najmlađi strijelac u povijesti EP-a: Tinejdžer skinuo i jedan rekord Pelea

Image
ZA POVIJEST /

Yamal golčinom postao najmlađi strijelac u povijesti EP-a: Tinejdžer skinuo i jedan rekord Pelea

Tricolori su poveli u devetoj minuti golom Randala Kolo Muanija, no Furija je do kraja poluvremena okrenula rezultat golovima Laminea Yamala(21) i Danija Olma (25). U nastavku susreta više nije bilo golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac prvog gola za Španjolsku, supertalentirani Yamal, je poseban slučaj na ovom Euru.

On, naime, ima samo 16 godina, u subotu će proslaviti 17. rođendan, a po njemačkom zakonu maloljetnici ne smiju raditi poslije 20 sati. Postoji iznimka za sportaše, koji smiju raditi do 23 sata, ali Yamalove obaveze, davanje izjava, doping kontrola i slično će trajati duže od tog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yamal je na ovom Euru igrao u kasnim terminima (od 21 sat) protiv Albanije, Italije, Gruzije i Francuske, a trebao bi nastupiti i u finalu protiv pobjednika između Enleske i Nizozemske.

Za ovo kršenje zakona ne predviđe se kazna u sportskom smislu, već samo financijska - 30 tisuća eura, no još nitko nije kažnjen. Marca javlja da je Yamal, koji je jedini takav slučaj, do sada izbjegao kazne za nastupe u kasnim utakmicama i da neće biti kažnjen za nastup u finalu.

Šesnaestogodišnji Yamal, koji se ove sezone probio u početne postave Barcelone i španjolske reprezentacije, postao je najmlađi igrač koji je nastupio na Europskom prvenstvu u prvoj utakmici kada je Španjolska pobijedila Hrvatsku na otvaranju svoje skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom Eura Yamal piše domaće zadaće i polaže ispite.

"Položio sam ispite i sada imam ESO titulu", rekao je Yamal za španjolsku radio stanicu Onda Cero. "Zadnje ocjene koje sam vidio? Da budem iskren, vidio sam ih na svom telefonu i pisalo je da sam prošao pa sam samo zatvorio aplikaciju, nazvao mamu i rekao joj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo