HIT-IGRAČ / Prvi strijelac Eura dogovorio transfer: Klub mu ispao iz lige, a u novoj sezoni igrat će Ligu prvaka

Image
Foto: profimedia

Nakon efikasne sezone u višemilijunskom transferu otišao je u Nizozemsku, a onda je na novoj posudbi pokazao što zna

28.6.2024.
16:54
profimedia
VOYO logo

Georges Mikautadze, otkriće Europskog prvenstva u Njemačkoj, dogovorio je transfer usred turnira tvrdi ugledni nogometni insajder Fabrizio Romano.

Image
IGRAO ZA VELIKANE /

Svjetski prvak s Njemačkom završio karijeru u 33. godini i odmah pronašao novi posao

Image
IGRAO ZA VELIKANE /

Svjetski prvak s Njemačkom završio karijeru u 33. godini i odmah pronašao novi posao

Golgeterske sposobnosti Gruzijac je isprva pokazivao u belgijskom Seraingu što mu je osiguralo transfer u francuski Metz u kojem je eksplodirao zabivši 24 pogotka u svim natjecanjima. Bilo je to u sezoni 2022./2023. u kojoj je osam puta bio i asistent za pogodak, a taj fenomenalan učinak prepoznao je Ajax koji ga je doveo za 16 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Mikautadze je u jesenskom dijelu nedavno završene sezone za klub iz Amsterdama upisao devet nastupa bez ikakvog učinka, pogodaka ili asistencija, a potom je poslan na posudbu natrag u Metz. Uslijedila je nova eksplozija...

U polusezoni zabio 15 golova

Gruzijski napadač držao je Metz na životu u drugom dijelu sezone sa zabijenih 15 pogodaka u 24 utakmice (prvenstvo i Kup), a upisao je i četiri asistencije. No, klub je naposljetku ispao iz lige, ali je Mikautadzea vratio iz Ajaxa za 13 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je za Mikautadzea zagrizao Monaco, drugoplasirana momčad Ligue 1 iz sezone 2023./2024. koja će igrati novu, elitnu Ligu prvaka.

Ovakav rasplet situacije za Gruzijca uvelike je olakšao i njegov nastup na Europskom prvenstvu jer je za reprezentaciju zabio pogodak u svakoj od tri utakmice odigrane u skupini, a tome je pridodao i jednu asistenciju. Ujedno je i najbolji strijelac turnira nakon odigrane grupne faze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema talijanskom novinaru usmeni dogovor između igrača i Monaca je ostvaren, a sada slijedi dogovor klubova oko odštete. Cilj kluba sa Azurne obale je preduhitriti druge europske velikane koji bi se mogli zainteresirati za Mikautadzea i dovesti ga prije nego što EP završi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo