OZLJEDA PREPONA / Eduardo se vraća za tjedan dana

Image

Dudu bi trebao propustiti samo dvije utakmice u svom Arsenalu, nakon što je obnovio ozljedu prepona u suretu protiv Andore.

3.4.2009.
17:20
VOYO logo

Ozljeda prepona koju je Eduardo da Silva obnovio u kvalifikacijskom susretu za SP između Andore i Hrvatske nije teže prirode. Dudu bi trebao propustiti samo dvije utakmice u svom Arsenalu.

Eduardo neće konkurirati za sastav Arsenala u subotnjoj prvenstvenoj utakmici 31. kola Premiershipa protiv Manchester Cityja u Londonu, kao niti za prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka sljedećg utorka, u kojoj će ''topnici'' gostovati kod Villarreala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici sa Andorom prošle srijede došlo je do obnavljanja ozljede prepone koju je ovoga puta najvećim dijelom uzrokovao i poprilično loš teren. Baš kako je mjesec dana ranije komentirao menadžer Arsenala Arsene Wenger, nekontrolirani pokreti tijela pri nogometu najviše razine ipak uzimaju danak nakon dugotrajnijih pauza, a obnovi Duduove ozljede donekle su kumovali i nenogometni uvjeti u Andorra la Veli.

Dudu se nakon utakmice protiv Andore, u svlačionici nazočnim liječnicima reprezentacije dr. Zoranu Bahtijareviću i dr. Jurici Rakiću, nije požalio na bolove. Naime, iste je osjetio tek u četvrtak, nakon što se mišić potpuno opustio i ohladio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Vjerojatno je došlo do obnove iste ozljede kao i zadnji put. Mislim pred sam kraj utakmice. U svakom slučaju nije ništa strašno, najvjerojatnije se tijelo još privikava na naprezanja, nagle promjene kretanja, a moguće je da je pripomogao i poprilično loš teren - rekao je Dudu u petak za službenu web-stranicu Hrvatskog nogometnog saveza, te nastavio:

- Sve je u redu, već sam započeo s programom rehabilitacije. Klupski liječnici predviđaju kako bi mogao početi normalno trenirati već u srijedu ili četvrtak. To znači da bi propustio sljedeći susret Premierlige u subotu protiv Manchester Cityja kao i onaj Lige prvaka u utorak protiv Villareala. Ako bi bilo prema očekivanjima, ponovo bi bio u kombinacijama za osam dana i gostovanje protiv Wigana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo