Mamićev odgovor Eduardu / 'Doveo sam ga na vrh svijeta, a on mi se smije u lice!'

Nakon što je saznao za Eduardovo priopćenje upućeno hrvatskoj javnosti, Zdravko Mamić je odmah sazvao konferenciju za novinare, te u svom osebujnom stilu sve istresao na stol. Pročitajte što je sve rekao!

28.11.2011.
15:06
VOYO logo

Nije dugo trebalo da se oglasi druga strana u sporu Eduardo da Silva - Zdravko Mamić. Nakon što se hrvatski napadač oglasio priopćenjem i rekao svoju istinu o ovršnom postupku kojeg je izvršni predsjednik Dinama pokrenuo protiv njega, Maminjo je odmah sazvao presicu te u svom osebujnom stilu sve istresao na stol.

Osvrnuo se na sporne ugovore i naglasio kako su svi bili "prevedeni na portugalski jezik", svi su bili ovjereni kod javnog bilježnika i u svim tim 'akcijama' Eduardo je bio u pratnji svog zastupnika Hélija Augusta Suzana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić je time htio naglasiti da nije bilo nikakve zavedenosti na koju se Dudu poziva, a ponovio je koliko je uložio u sadašnjeg napadača Šahtara iz Donjecka.

"Ja sam čovjeku dao milijun eura svojih novaca, novaca svoje malodobne djece. To nije malo. Što je vama smiješno? Što je dijelu hrvatske javnosti smiješno? To da sam ja Eduarda vodio kod 16 doktora i platio mu operaciju? Što je tu smiješno kada ja njegovom skrbniku Heliju Augustu Suzanu, koji je pokrenuo tužbu na zagrebačkom sudu, dajem svojih 300.000 dolara, ali ne da bih otkupio 25 posto pravo na Eduarda, već da bi Suzano povukao tužbu i da bi Eduardo predao tih 25 posto", objasnio je Dinamov gazda i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ne samo to! Još sam svojih 5 posto prepisao na Eduarda. Zaključno, nakon svih aneksa ugovora, došli smo do omjera 80 posto za Dudua, a 20 posto za Marija Mamića", naglasio je Mamić senior i još jednom pobrojao što je sve uložio u Eduarda.

"Ja sam ulagatelj u talentirano dijete koje nema financijskih mogućnosti za razvoj, nema za vitaminizaciju, dodatne trenere, nutricuioniste... sve samo to ja plaćao. Svi ste čuli za Don Kinga, Nicka Bollettieri, vrhunske akademije. Što svi oni ulažu novce da bi gubili?! Imam 50-60 primjera gdje sam popušio novac, je li se netko na to žalio? Što je tu nezakonito, nemoralno? Što tu nije u redu, gospodo moja?", zahuktavao se Maminjo i otkrio neke 'sočne detalje' o transferu Dudua u Arsenal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dudu je tada rekao: 'Mislio sam da će se Mamić ponašati kao moj menadžer'. Sjećate se toga? Zato što sam njemu i Andreji u hotelu u Londonu odbio dati Dinamovu lovu od transfera. Dinamo je zaradio 13,5 miljuna eura, Dudu nije dobio nijednu lipu, obitelj Mamić nije dobila nijednu lipu jer je to Dinamov novac. To je lako provjerljivo", nastavio je izvršni predsjednik Dinama.

"Eduardu je pripalo 80 posto od primanja zu Arsenalu, a Mamić je trebao dobiti 20 posto. Znate koliko sam dobio? Zero, nula..., a uložio sam milijun eura svog novca.  Ja 'zero' i još mi se smije u lice. Doveo sam ga na vrh svijeta, a on mi se smije. Niti mi vraća novac, još me optužuje. Klinca sa 16 godina, bolesnog, povrijeđenog dovedem na vrh svijeta, a on se na kraju smije meni u lice, mojoj djeci. E to je Eduardo da Silva", dodao je Mamić i dodao da je zbog Eduardovog transfera u Arsenal čak imao problema sa srpskim i BiH podzemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je prouzročio taj mali šmrkavac, samo je naučio jamat', a nema nikakvih obaveza u rikverc, ne zna davati. Ja sam 10 godina čekao da me taj čovjek pogleda u oči i kaže: 'Šefe'. Ne tražim da mi dâ profit koji sam zaslužio, ali ne mogu vjerovati da mi ne želi vratiti moj novac, mojih milijun eura koji danas ionako nemaju više onu vrijednost", zaključio je Mamić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo