Nije znala za zabranjeni preparat / Dopingirana ukrajinska skijašica

Image
Foto: AP

Lisogor je nastupila na dvije utrke, na 15km i na 10km, i na obje je bila 58.

22.2.2014.
13:48
AP
VOYO logo

Ukrajinska reprezentativka u skijaškom trčanju Marina Lisogor (30) bila je pozitivna na dopinškoj kontroli na zabranjenu supstancu trimetazidin, koji se nalazi na listi zabranjenih sredstava od 1. siječnja ove godine, objavio je Ukrajinski olimpijski odbor.

"Međunarodni olimpijski odbor obavijestio nas je o pozitivnom dopinškom nalazu naše sportašice Marine Lisogor. Ona je Disciplinskoj komisiji dala objašnjenje prema kojemu je ta supstanca u njezin organizam ušla putem lijeka 'Preductal' jer nije znala kako on sadrži zabranjeni preparat, te je tako nesvjesno prekršila antidopinška pravila", objavio je Ukrajinski olimpijski odbor ne navodeći je li Lisogor pozitivni nalaz dala tijekom ZOI u Sočiju ili ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Lisogor je nastupila na dvije utrke, na 15km i na 10km, i na obje je bila 58., odnosno netom ispred naše Vedrane Malec koja je bila 59. u obje te utrke.

U petak su otkrivena prva dva dopinška slučaja na ZOI u Sočiju, te su njemačka biatlonka Evi Sachenbacher-Stehle i talijanski bobaš William Frullani isključeni s natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo