FOTO: / Hrvatska senzacija propustila najveću priliku u karijeri

Slovačka tenisačica Daniela Hantuchova pobjednica je WTA turnira u Birminghamu, koji se igrao na travi. Slovakinja je pobijedila 16-godišnju Hrvaticu Donnu Vekić sa 7:6(5), 6:4.

16.6.2013.
15:57
VOYO logo

Hantuchova je time došla do šestog WTA trijumfa u karijeri, dok će Donna Vekić još pričekati na premijerni naslov. U kratkoj karijeri za Vekić je ovo bio već drugi finale, ranije je prošle godine izgubila finale Taškenta.

U prvom je setu prva do breaka došla Hantuchova, kada je povela 4:3, ali je u toj prednosti uživala najkraće moguće. Odmah u idućem gemu se Vekić vratila, a kod 6:5 je hrvatska tenisačica došla dva poena do seta (30-30). Ipak, tie-break se morao igrati, a u njemu je Slovakinja povela 5:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, svojim greškama je Hantuchova vratila Vekić u igru (5:5), ali je i tada dobila dva poena zaredom za prvi set.

U drugom je setu do startne prednosti došla Vekić napravivši break, ali je ubrzo nakon toga zatražila pomoć fizioterapeuta zbog bolova u gornjem dijelu leđa (rame, vrat). Nije poznato je li se zbog toga dogodilo ono što je slijedilo do kraja meča, no Vekić je potom izgubila break prednosti, a kod 5:4 nije uspjela odservirati za ostanak u meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hantuchova je u finalu imala sjajan ubačaj prvog servisa (74 posto), te je iskoristila tri od osam break-prilika. Vekić je napravila dva breaka (od tri šanse), upisala je četiri asa, ali je i napravila pet dvostrukih servis-pogrešaka.

Meč je trajao jedan sat i 40 minuta, a ukupno gledano je Slovakinja uzela tek četiri poena više (71-67).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo