Britanci planirali 'ukrasti' veliku hrvatsku nadu! Ona ih odbila!

22.6.2013.
19:06
VOYO logo

"Donna ima izvanrednu mentalnu snagu. Jako je uvjerena u svoje sposobnosti i jako je spremna za igračicu od samo 16 godina. Neću reći da je već spremna za proboj među 10 najboljih igračica svijeta, ali u bliskoj budućnosti bi mogla biti među 20 najboljih", veli Evert.

Donna Vekić je u rujnu prošle godine odigrala svoj prvi WTA finale u karijeri u Taškentu. Prošlog tjedna je u Birminghamu izborila drugu priliku za prvi naslov, ali je izgubila finale od Slovakinje Daniele Hantuchove. U izjavi za Reuters, zvučala je pomalo razočarano što već nema osvojen prvi naslov u karijeri…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvari su se u mojoj karijeri razvijale vrlo brzo. Zadovoljna sam budući da imam tek 16 godina, ali očajnički sam željela osvojiti naslov pobjednice. Ponekad ipak niste sasvim spremni. Kada dođem do trećeg finala, znam da ću željeti jako tu pobjedu", rekla je Vekić.

Njezin trener David Felgate, bivši mentor Tima Henmana, potvrdio je kako Vekić nije bila baš zadovoljna svojim nastupom u finalu protiv Hantuchove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je uznemirena i ljuta zbog tog poraza. Zna da je imala priliku. Nije bila sretna, ali meni se sviđa takav stav", veli Felgate.

"Sve što možete tražiti kao trener je voditi igračicu koja je predodređena za napredak. Jasno da ne znam koliko će Donna biti dobra, ali trenutno joj jako dobro ide. Ima dobru glavu i dobro srce. Ako to kombinirate s igračkim oružjima koje ima, onda je jasno zašto je Donna takva igračica kakva je", izjavio je Felgate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna Vekić, koja je igrala četvrtfinale junioskog Wimbledona, priprema se za svoj prvi seniorski nastup na najvećem svjetskom turniru. U 1. kolu igrat će protiv Čehinje Petre Cetkovske, a potom bi, ukoliko pobijedi, u 2. kolu trebala igrati protiv 9. nositeljice, Dankinje Caroline Wozniacki, bivše broj jedan, od koje je izgubila ove godine na Australian Openu.

"Vrlo sam uzbuđena, bit će to moj prvi seniorski Wimbledon. Igrala sam u juniorskoj konkurenciji, ali nije to baš isto. Dok sam odrastala, Wimbledon je bio moj najdraži Grand Slam turnir, možda bih ga mogla i osvojiti jednog dana. Volim travu", rekla je Donna, te još jednom odbacila špekulacije Britanaca o uzimanju njihovog državljanstva…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Provela sam puno vremena u Londonu, ali definitivno ne!"

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo