DJEČAK KOJI JE PRIJE GODINU DANA OSTAO BEZ OBJE NOGE NE ODUSTAJE OD UTRKA: / Ispunjenje njegovog sna je korak bliže

Image
Foto: AFP

"Dug je još put, ali prije par mjeseci nisam mislio da će ovo biti moguće", napisao je Monger

7.2.2018.
19:58
AFP
VOYO logo

Billy Monger mladi je britanski vozač koji je prošle godine u travnju doživio strašnu nesreću u bolidu Formule 4. Pri punoj brzini zabio se u bolid koji je bio zaustavljen na stazi, a kojeg nije mogao vidjeti.

Nakon što su ga liječnici i vatrogasci više od sat vremena izvlačili iz bolida, u bolnici su mu amputirane obje noge. Za troškove liječenja organizirana su brojna prikupljanja donacija kojima su se odazvala i poznata imena iz svijeta automobilizma te se mladi Billy oporavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je napunio 18 godina, ali ne pada mu na pamet odustati o utrkivanja. Vodio je razgovore s FIA-om koja mu je trebala dati dozvolu da se vrati utrkivanju (postoji pravilo kojim se vozačima poput Billyja zabranjuje sudjelovanje u međunardonim utrkama), ali i vozačku dozvolu, a čini se kako je u tome i uspio. Prošao je brojne testove na simulatoru, a jučer je sjeo u bolid Formule 3 koji je Carling Racing momčad prilagodila njegovom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dug je još put, ali prije par mjeseci nisam mislio da će ovo biti moguće", napisao je ispod slike na svom Instagram profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov san je postati vozać Formule 1, ali puno veći izazov čeka ga 2020. godine na utrci 24 sata Le Mansa. Tamo će Billy s još dvojicom vozača koji su teško ozlijeđeni u nesrećama činiti prvu postavu invalida na tom poznatom ispitu izdržljivosti, prenosi F1 Reader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo