ODLAZAK ŠPANJOLSKOG IZBORNIKA /

Del Bosque najavio mirovinu

Image

Ugovor sa španjolskim savezom, u kojem postoji opcija produženja, izbornik ima do 2010.. Jedino je sigurno da će mu taj posao biti posljednji u karijeri.

23.4.2009.
15:48
VOYO logo

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Vicente Del Bosque (58) otkrio je za Associated Press kako će mu aktualni posao biti vrlo vjerojatno posljednji u karijeri. Del Bosque je izborničku klupu Španjolske preuzeo u lipnju prošle godine naslijedivši na tom mjestu Luisa Aragonesa koji je podnio ostavku nakon osvajanja titule europskih prvaka u Austriji i Švicarskoj.

"Posao izbornika španjolske reprezentacije bit će moj posljednji. Imao sam zaista sjajnih trenutaka i kao igrač i radeći sa juniorskim momčadima, kasnije i kao trener seniora, a i sada kao izbornik. Ne znam točno do kada će sve trajati, ali nema sumnje da će mi ovo biti posljednji posao. Bog će odlučiti" rekao je španjolski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni ugovor 58-godišnjeg Del Bosquea s Španjolskim nogometnim savezom vrijedi do SP-a 2010. godine, ali u njemu postoji opcija prema kojoj može biti produljen.

Del Bosque je kao igrač od 1973-1984. igrao za Real Madrid, koji je kasnije i trenirao u tri navrata. S Realom je kao trener osvajao i dva naslova Lige prvaka, a kratko je vrijeme vodio i momčad Beşiktaşa. Pod njegovim vodstvom Španjolska ima maksimalan učinak od šest pobjeda iz isto toliko utakmica u kvalifikacijama za SP 2010. godine, a ujedno se i nalazi na 1. mjestu FIFA-ine ljestvice najboljih svjetskih reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo