NIŠTA OD OČEKIVANE MEDALJE / Debakl Blanke Vlašić u Torinu

Image

Blanka je završila tek na petom mjestu. Makar je u karijeri više od 40 puta preskočila dva metra, ovoga puta je u sva tri navrata rušila letvicu postavljenu na 196 cm.

8.3.2009.
16:48
VOYO logo

Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić osvojila je tek peto mjesto na Europskom dvoranskom prvenstvu u atletici koje se od petka do nedjelje održava u Torinu, dok je zlatnu medalju osvojila Njemica Ariane Friedrich s preskočenih 201 cm.

Nakon što je iz prvog pokušaja preskočila visine od 187 i 192 cm, Blanka je zapela na visini od 196 cm tri puta rušivši letvicu. Premda je čak 42 puta preskočila dva metra, mlada Splićanka u Torinu je neočekivano posrnula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojenim petim mjestom nije skrivala razočaranje. "U šoku sam, ne mogu vjerovati da nisam preskočila 196 centimetara. Tehnika mi je bila vrlo loša, trebala sam jače zagaziti. Međutim, visina od 196 cm nije trebala predstavljati problem. Zaista mi nije jasno što se dogodilo, nije mi ovo prvo natjecanje," kazala je Vlašić koja, makar ima odličja s Olimpijade i svjetskog prvenstva, nikada nije uzela europsku medalju.

Zlato u Torinu osvojila je Njemica Ariane Friedrich, koja nakon Blankinog kiksa više nije imala pravu konkurenciju te je pobijedila s preskočenih 201 cm. Druga je bila Španjolka Ruth Beita sa 199 cm, a treće je mjesto osvojila Ruskinja Viktorija Kljugina sa 196 cm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo